'Stolni ukras HDZ-ove despotije'

SDP: Dodik je potvrdio ono što svi znaju, SDA je prodala Mostar! Za koju cijenu?!

Front23.11.20, 10:52h

SDP: Dodik je potvrdio ono što svi znaju, SDA je prodala Mostar! Za koju cijenu?!
HDZ BiH i Dragana Čovića pitamo na kojim je to evropskim principima sa Izetbegovićem dogovorio podjelu Bosne i Hercegovine na tri entiteta, odnosno na begovat Bakira Izetbegovića, kneževinu Milorada Dodika i banovinu Dragana Čovića, stoji u saopćenju KO SDP HNK

 

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona poziva Bakira Izetbegovića da građanima Mostara odgovori za koju cijenu ih je prodao Draganu Čoviću i HDZ-u Bosne i Hercegovine:

 

- Naglašavamo da nas ni najmanje ne iznenađuje informacija koju je u javnosti iznio Milorad Dodik, da su SDA i Izetbegović u njihovoj križaljci etničke podjele Bosne i Hercegovine Mostar "velikodušno" prepustili HDZ-u BiH. Džaba se SDA-u pravdati kada već cijela država odavno zna da su prodali Mostar.

 

SDA-ova izdaja države i poticanje podjele nije ništa novo. Pečat na podjelu Mostara i države Čović i Izetbegović su već udarili u Mostarskom sporazumu. Podsjećamo, u tački 2. Političkog sporazuma o načelima izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, SDA i HDZ su se obavezali da će osigurati "legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda". To je jasan uvod u uspostavu tri izborne jedinice, odnosno tri etnička entiteta, gdje bi Mostar bio stolni ukras HDZ-ove despotije.

 

Ranije, SDA je podržala izbor Ljube Bešlića za gradonačelnika Mostara. Pitamo i sve kandidate stranaka okupljenih oko SDA: Je li vas bar malo stid što ste ukrasna lica izdajničke politike Mostara i Bosne i Hercegovine?

 

Također, HDZ BiH i Dragana Čovića pitamo na kojim je to evropskim principima sa Izetbegovićem dogovorio podjelu Bosne i Hercegovine na tri entiteta, odnosno na begovat Bakira Izetbegovića, kneževinu Milorada Dodika i banovinu Dragana Čovića?

 

Ako su ti principi isti oni pod kojim stanovnici Livna, Tomislavgrada, Širokog Brijega bježe od tlačenja HDZ-a, onda se ni Mostarcima ne piše ništa sretniji scenario.

 

Dok SDA i HDZ preko svojih satelita i sluga uporno optužuju SDP BiH i BH blok za kojekakve fiktivne izdaje, jasno je da su državu i narod izdali upravo oni, i tu izdaju su potvrdili potpisom na sporazumu. KO SDP BiH HNK naglašava da za nas prodaja i predaja Mostara u ruke etnonacionalista, koji su Mostar zajedno već raskrčmili i opustošili, nije opcija - saopćeno je iz KO SDP HNK.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još