video/ odgođena sjednica

I Mirza Čelik podnio ostavku: 'Uradio sam to da ne bih smetao u...'

Front23.11.20, 10:51h

I Mirza Čelik podnio ostavku: 'Uradio sam to da ne bih smetao u...'
- Kolegij je jednoglasno donio odluku da se ta sjednica odgodi iz razloga što je premijer Mario Nenadić podnio neopozivu ostavku

 

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj je danas trebao biti razmatran Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi KS otkazana je.


- Kolegij je jednoglasno donio odluku da se ta sjednica odgodi iz razloga što je premijer Mario Nenadić podnio neopozivu ostavku. Danas je na Kolegiju jednoglasno bio zaključak da se zakaže hitna online sjednica 30. novembra u 10 sati. Na toj sjednici će se razmatrati ostavka Nenadića - kazao je Mirza Čelik, koji je kao predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo danas potpisao ostavku.

 

- Ja sam danas potpisao ostavku da ne bih smetao u donošenju akta koja planira ova skupštinska većina, to jeste, imenovanje novog mandatara i procedure koje nalažu da skupštinska većina ima kroz instituciju predsjedavajućeg skupštine - rekao je Čelik.

 

 

(Faktor, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!