VIDEO/ Brojne nelogičnosti

Svi detalji afere 'Respiratori': Koštaju 6.000 dolara i ne rade, po bolnicama u FBiH instalira ih firma koja za to nije ovlaštena

Front23.11.20, 10:24h

Svi detalji afere 'Respiratori': Koštaju 6.000 dolara i ne rade, po bolnicama u FBiH instalira ih firma koja za to nije ovlaštena
Respiratore nastavljaju da instaliraju predstavnici firme koja nije ovlaštena i koji nisu prošli obuku za iste, javlja Face TV

 

FACE televizija objavila je prilog koji do detalja govori o brojnim nelogičnostima koje se odnose na pokušaje instaliranja spornih respiratora u Federaciji BiH.

 

FACE se pita da li predstavnici firme Dre Medical svjesno ili iz neznanja pogrešno podešavaju i instaliraju respiratore po bolnicama u Federaciji Bosne i Hercegovine?

 

Firma Dre Medical je osnovana 2017. godine u Sarajevu. Direktor firme je Palalija Safet, a vlasnik Jovan Roganović iz Srbije. Od tada, pa do danas, firma Dre medical je potpisala samo jedan ugovor i to s bolnicom „Sveti Vračevi“ iz Bijeljine. Prvi put Dre Medical se pojavila u bh. javnosti 27. oktobra ove godine, nakon što je Federalna uprava civilne zaštite obavijestila javnost da je potpisala ugovor s ovom firmom.

 

U istom saopštenju je navedeno da se istog tog dana vrši instalacija i puštanje u rad dva respiratora u Kantonalnoj bolnici Goražde. Ovaj ugovor je sklopljen bez javnog poziva. Šokantno je da Dre Medical nema ovlaštenje od strane proizvođača da ima obučeno osoblje i da smije/može da vrši instalaciju, servisiranje i puštanje u rad ovih respiratora.

 

Naknadno, tri dana kasnije  firma Profesional Medic iz Srbije putem interneta dobija ovlaštenje i za područje Bosne i Hercegovine, ali ga ne dobija firma Dre medical doo Sarajevo, s kojom CZ ima potpisan ugovor. Dakle, respiratore nastavljaju da instaliraju predstavnici firme koja nije ovlaštena i koji nisu prošli obuku za iste!

 

 

(Face.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još