HARIS PAŠOVIĆ/ Nakon odlaska SDA sa vlasti u Sarajevu

Državnik ili politički pokojnik - Denis Zvizdić: Nije se pojavio u večeri brodoloma, ni poslije potopa... Šta smjera?!

Front21.11.20, 20:52h

Državnik ili politički pokojnik - Denis Zvizdić: Nije se pojavio u večeri brodoloma, ni poslije potopa... Šta smjera?!
Hoće i dalje stajati u redu sa prevaziđenim političkim tiranosaurima Genjcem i Džaferovićem, čekajući da mu izda naređenja „narodni“ Prevljak bez Sorbone?

 

 Poznati bh. reditelj Haris Pašović donosi postizborni komentar u kome se bavi jednim od najisturenijih članova SDA, Denisom Zvizdićem, u kome pokušava da odgovori na pitanje hoće li on, nakon svega, ostati u ovoj stranci ili donijeti radikalnu odluku i politički život nastaviti negdje drugo...


- Ne znam čemu pritisak na SDA da mijenja rukovodstvo?! Zašto? Ja tu ne bih ništa dirao… Baš im je krenulo… Ovakve i druge šale zbijaju Sarajlije ovih dana. 


Nikad u posljednjih 25 godina, nisam čuo Sarajke i Sarajlije  da pričaju o politici sa takvim olakšanjem. Odlazak SDA s vlasti u gradu, i najava neminovne propasti njihove korumpirane političke prakse u državi, dočekan je s oduševljenjem. Nekako je mnoštvo ljudi, bez obzira na stranačku pripadnost, bilo sramota gledati tu agresivnu kampanju; primitivne istupe funkcionera te stranke; i slavljenje niza korupcijskih afera i političkih promašaja. 


U sjenci trijumfa demokratije i pobjede Četvorke, ostao je je jedan neobičan fenomen. U večeri brodoloma SDA, na žalosnoj press-konferenciji, nije se pojavio Denis Zvizdić. Ni u narednim danima poslije potopa, on nije davao izjave, niti je na bilo koji način komentarisao debakl. 


Zvizdić ima osobine državnika, civilizovanog političara - odmjerenog i razumnog. On je jedan od rijetkih darovitih bh. političara koji može zastupati BiH na međunarodnom planu, a istovremeno biti značajan kohezivni faktor u zemlji. 


Da li se on to sad distancira ili će i dalje, svojom ličnošću i integritetom, pokušavati da odbrani neodbranjivo – koruptivne afere u SDA i propalu politiku? 


Da li njegov sadašnji poziv za „briselsku fazu“ znači da će se on odlučiti za BiH 21. stoljeća? Ili će i dalje stajati u redu sa prevaziđenim političkim tiranosaurima Genjcem i Džaferovićem, čekajući da mu izda naređenja „narodni“ Prevljak bez Sorbone? 


Bilo bi izvanredno kad bi Četvorka pozvala Zvizdića da im se pridruži, jer nema mnogo političara njegovog kapaciteta. Ili kad bi on, pozvao Četvorku koja, jedina, upravlja vozom za briselsku BiH… Posljednjim vozom… - piše Haris Pašović u Facebook komentaru.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još