FOTO/ RUGLO NA MARIJIN DVORU

Pink fasada i dalje 'bode oči' u centru Sarajeva, vlasnik tvrdi: 'Nije tako strašno, nisam krečio, samo oprao zid!' Ko će vjerovati?!

Lifestyle21.11.20, 13:08h

Pink fasada i dalje 'bode oči' u centru Sarajeva, vlasnik tvrdi: 'Nije tako strašno, nisam krečio, samo oprao zid!' Ko će vjerovati?!
Bilo da je riječ o prljavim fasadama u Sarajevu ili o nedopustivom skrnavljenu istih krečenjem u drugu boju, činjenica je da se lokalne vlasti moraju pozabaviti zgradama iz austrougarskog perioda i spriječiti ruglo tamo gdje mu nikako mjesto nije

 

 

Prvo je fotografija sa fasadom drečavo roze boje, u kojoj je osvanuo dio zgrade u centru Sarajeva, u Titovoj ulici na Marijin Dvoru, počela da kruži po društvenim mrežama, a onda je dospjela i u medije. Riječ je o staroj austrougarskoj zgradi u čijem je prizemlju smještena slastičarna "Slatki Dvor".

 

fasada-marijin-dvor-3


Vlasnik slastičarne Damir Rožajac potom je u medijima tvrdio da se radi o fotomontaži i da sporni dio fasade nije pink nego mnogo svjetlije boje od toga kako je prikazan na fotografiji koja je kružila društvenim mrežama.


Tvrdio je također i da nije krečio ovaj dio zida, već ga samo oprao... Ruku na srce, teško je povjerovati da su Austougari fasadu obojili u svijetlo rozu boju, ali čak i da je vlasnikova priča istinita, evidentno je da se ovaj dio fasade, oko ulaza u slastičarnu, po boji drastično razlikuje od ostatka zgrade te čini "estetski harakiri" u jednoj od glavnih i najprometnijih sarajevskih ulica. 


A da je slika i dalje ista (svjetlija ili drečavija, nebitno) svjedoče i ove fotografije, nastale tokom jučerašnjeg dana...

 

fasada-marijin-dvor-1

fasada-marijin-dvor-2

 

 
Bilo da je riječ o prljavim fasadama u Sarajevu ili o nedopustivom skrnavljenu istih krečenjem u drugu boju, činjenica je da se lokalne vlasti moraju pozabaviti zgradama iz austrougarskog perioda i spriječiti ruglo tamo gdje mu nikako mjesto nije.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još