Osnovao PTPA, ali nije dobio podršku Nadala i Federera

Đoković podijelio teniski svijet odlukom: Bitno da je Novak licemjer

Sport19.11.20, 12:06h

Đoković podijelio teniski svijet odlukom: Bitno da je Novak licemjer
Tim pravilom je ATP poslao snažnu poruku da ne želi PTPA. ATP ide suprotno od onog što igrači žele. Prave se političke igre o kojima se rijetko piše, bitnije je napisati da je Novak licemjer, rekao je srpski teniser

 

Novak Đoković je nedavno osnovao organizaciju tenisera i teniserki (PTPA), ali nije dobio podršku Rafaela Nadala i Rogera Federera. Đokoviću i društvu cilj je stati na stranu tenisera izvan prvih 100 na ATP ljestvici, koji zarađuju puno manje novca od svojih najboljih kolega. Cilj je pravednija distribucija novca, prvenstveno s Grand Slam turnira. Federer i Nadal su na strani ATP-a.

 

Međutim, Đokovića su teniseri nominirali za povratak u ATP Savjet igrača, kao i Čeha Vaseka Pospišila. Obojica su prihvatila povratak, što je uzburkalo teniski svijet.

 

"Vidim da mnogi pišu o mojoj kandidaturi da budem dio Savjeta, što nije tačno. Mene su nominirali igrači i to tako funkcionira. Nisam postupao proaktivno, isto kao ni Vasek. Obojicu je nominirao širi spektar igrača. Za mene je ovo snažan znak i naravno da se osjećam odgovornim što mogu predstavljati igrače", objasnio je Đoković nakon poraza od Medvjedeva na završnom Mastersu.

 

Ne vidi nikakav sukob interesa ako bi bio u dva udruženja.

 

"To nisam vidio ni u augustu kad sam osnovao PTPA. Zato sam prihvatio nominaciju za ATP, baš kao i Vasek, samo zato što se to tako radi kad postoji odgovornost nominacije. To znači da imate povjerenje i kredibilitet dobrog broja igrača. Zato smo se stavili na raspolaganje, ali pravilo koje je izglasao ATP odbor ne dozvoljava igraču da bude dio savjeta igrača i bilo koje druge organizacije", rekao je Đoković pa nastavio:

 

"To je baš šteta, ali dobro, barem znamo gdje smo. Tim pravilom je ATP poslao snažnu poruku da ne želi PTPA. ATP ide suprotno od onog što igrači žele. Prave se političke igre o kojima se rijetko piše, bitnije je napisati da je Novak licemjer. Međutim, navikao sam, to me jača i motivira da radim sve više i ispravnije za ovaj sport."

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još