U konkurenciji za novog gradonačelnika Sarajeva

Bogić Bogićević: Liječim se zbog obostrane upale pluća, bit će prilike da razgovaramo o kandidaturi!

Front18.11.20, 10:58h

Bogić Bogićević: Liječim se zbog obostrane upale pluća, bit će prilike da razgovaramo o kandidaturi!
Ime Bogićeva i ranije se vezalo za izbor gradonačelnika

 

Primarni kandidat Socijaldemokratske partije BiH za novog gradonačelnika Sarajeva i jedino ime koje je za sada u opticaju je Bogić Bogićević, potvrdio je jutros sekretar Izbornog štaba SDPBiH Nerin Dizdar.

 

Kako navodi Dizdar, SDP-u je prema dogovoru "Četvorke" pripalo mjesto gradonačelnika Sarajeva i nakon pobjede ovih stranaka na lokalnim izborima u sarajevskim gradskim općinama njihov prijedlog je Bogićević "kao utjelovljenje ne samo duha Sarajeva, nego cijele BiH".

 

Ime Bogićeva i ranije se vezalo za izbor gradonačelnika. 

 

Novinari su jutros kontaktirali jutros i Bogićevića koji je rekao da ima obostranu upalu pluća i da je na liječenju. No, kako je otkrio, njegov nalaz na koronavirus je negativan.

 

- Dobro sam sada, ali slijedi oporavak. Ali, ne mogu sada ništa komentirati oko kandidature za gradonačelnika. Bit će prilike za to. Hvala vam što ste zvali - rekao je kratko Bogićević.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još