Nakon poraza na izborima

Ajnadžić podnio ostavku na stranačke funkcije: Želim da iniciram dubinsku analizu unutar SDA...

Front17.11.20, 14:51h

Ajnadžić podnio ostavku na stranačke funkcije: Želim da iniciram dubinsku analizu unutar SDA...
Želim da iniciram dubinsku analizu koja će pokazati uzroke loših izbornih rezultata, kazao je Ajnadžić

 

Još uvijek aktuelni načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić podnio je ostavku na sve stranačke funkcije.

 

- Vratio sam mandat na funkcije potpredsjednika Općinskog odbora SDA Centar, člana Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, te člana Glavnog odbora SDA. Međutim, to ne znači da napuštam SDA, ne želim da se to tako shvati. Ostajem u SDA i radiću aktivno u djelovanju Stranke, kazao je za Oslobođenje Ajnadžić.

 

On je pojasnio i razloge ostavke.

 

- Glavni razlog za podnošenje ostavke na stranačke funkcije su loši rezultati na izborima. Ovim želim da iniciram jednu dubinsku analizu unutar stranke, koja treba pokazati šta su uzroci ovakvih rezultata i šta trebamo dalje činiti. Smatram da svi koji su odgovorni za ovakve rezultate trebaju snositi odgovornost. Radi se o jednom logičnom i duboko moralnom činu - rekao je Ajnadžić.

 

Kako piše u ponuđenoj sotavci, "iz moralnih razloga kao nosilac političke funkcije stavljam na raspolaganje svoj mandat organima stranke na razmatranje i odlučivanje".

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 63

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još