Nakon obrađenog 131 biračkog mjesta

Objavljeni novi rezultati za Novi Grad Sarajevo: Efendić ili Delić?

Front17.11.20, 10:32h

Objavljeni novi rezultati za Novi Grad Sarajevo: Efendić ili Delić?
Broj osvojenih glasova za načelnika na svim biračkim mjestima u općini Novi Grad je 20,531. Sljedeći kandidat ima oko hiljadu glasova manje, naveo je Efendić sinoć

 



Centralna izborna komisija objavila je nove rezultate lokalnih izbora za Općinu Novi Grad u Sarajevu gdje tijesnu bitku za načelničku poziciju vode SDA-ov aktuelni načelnik Semir Efendić i kandidat “četvroke” Adnan Delić.

 

Efendić je jučer u 17 sati imao 16.782 glasa dok je Delić imao 16.341 glas. Prema podacima od jutros, Efendić ima 16.893 glasa, dok Delić ima 16.634 glasa.

 

efendic-delic-novi-grad

 

Podsjetimo, Efendić je u izbornoj noći proglasio pobjedu. Oglasio se i sinoć nakon što su se ispred ove općine okupili simpatizeri i glasači Adnana Delića.

 

- Prebrojavanje glasova za načelnika završeno je sinoć prije 10:00 sati kada smo i objavili rezultate. Također u toku noći završeno je i prebrojavanje glasova za Općinsko vijeće i to znaju svi politički subjekti jer su imali posmatrače na svim biračkim mjestima, kao što znaju i rezultate. U općinama nema nikakvih neizbrojanih listića. Danas niko ništa nije brojao, samo je CIK postepeno u sistem unosio rezultate sa svih biračkih mjesta prebrojanih sinoć. Ni nakon toliko izbornih ciklusa, neki nažalost nisu naučili ništa o izbornom procesu. Ukoliko CIK donese odluku o ponovnom brojanju za neka biračka mjesta, svi politički subjekti imat će priliku da delegiraju posmatrače i kroz civilizovan proces moći će pratiti prebrojavanje kao i na biračkim mjestima, tako da nemaju potrebe za bilo kakvim okupljanjima. Prilikom objave rezultata od sinoć nedostajao je rezultat sa jednog biračkog mjesta. Kada se i ono uračuna, broj osvojenih glasova za načelnika na svim biračkim mjestima u općini Novi Grad je 20,531. Sljedeći kandidat ima oko hiljadu glasova manje - naveo je Efendić sinoć.

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još