Damir Nikšić nakon izbora

Nema ESPo ni na mapi! Jbg...dali smo sve od sebe... Znam, nismo bili prioritet ovaj put, ali budućnost pripada nama!

Front16.11.20, 15:49h

Nema ESPo ni na mapi! Jbg...dali smo sve od sebe... Znam, nismo bili prioritet ovaj put, ali budućnost pripada nama!
Shvatamo da glasači nisu htjeli “rizikovati” sa novim političkim projektima, pogotovo ne sa ekološkim koji se čine kao “hljeba preko pogače”. Ja znam da će to doći jednom na red, što znači da mi pripadamo budućnosti i da budućnost pripada nama

 

 

Lider Ekološkog slobodarskog pokreta (ESPO) Damir Nikšić oglasio se na svom Facebook profilu nakon prvih rezultata za općinska vijeća u Kantonu Sarajevo, te konstatovao: Shvatamo da glasači nisu htjeli “rizikovati” sa novim političkim projektima, pogotovo ne sa ekološkim koji se čine kao “hljeba preko pogače”.

 

 

espo-izbori-2020

 

- Čestitam novim načelnicima i Četvorki na pobjedi u Sarajevu.

 
Svjesni smo da su ulozi bili veliki, da se išlo na sigurnu pobjedu i promjenu, da ekologija možda i nije bila prioritet ovaj put. Zato smo i dali svoju podršku kandidatima Četvorke i djelovali kao ujedinjena opozicija.


Shvatamo da glasači nisu htjeli “rizikovati” sa novim političkim projektima, pogotovo ne sa ekološkim koji se čine kao “hljeba preko pogače”.


Ja znam da će to doći jednom na red, što znači da mi pripadamo budućnosti i da budućnost pripada nama.


Već sutra moramo nastaviti dalje, našu borbu na kantonalnom nivou, u legislativi, najvišem zakonodavnom tijelu kantona - njegovoj skupštini, i tamo usmjeriti snage prema zdravijoj životnoj sredini, tako da nema previše vremena za razglabanja i naklapanja.


Važno je da je ESPo počeo okupljati ljude oko jedne prilično artikulisane političke ideje - poručio je Nikšić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!