Ipak ostaje načelnik

SDA-ov kandidat Semir Efendić proglasio pobjedu u Općini Novi Grad: 'Hvala građanima na velikoj podršci'

Front15.11.20, 23:37h

SDA-ov kandidat Semir Efendić proglasio pobjedu u Općini Novi Grad: 'Hvala građanima na velikoj podršci'
Broj glasova koji su ostali da se prebroje ne mogu napraviti promjene u vodstvu, napisao je Efendić

 

SDA-ov kandidat Semir Efendić proglasio je pobjedu u Općini Novi Grad.

 

"Prema trenutno unesenim rezultatima imamo 20.337 glasova, dok sljedeći kandidat ima 19.252. Broj glasova koji su ostali da se prebroje ne mogu napraviti promjene u vodstvu. Hvala građanima Novog Grada na velikoj podršci i ovaj put! Nastavljamo zajedno!", naveo je Efendić.

 

Načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić je rođen u septembru 1983. godine u Goraždu. Oženjen je Aidom sa kojom živi u Sarajevu.

 

Osnovnu, srednju školu i fakultet je završio u Sarajevu, a u Maleziji je na postdiplomskom studiju stekao zvanje magistra javne uprave. Politički je aktivan od 2001. godine u Stranci demokratske akcije (SDA) u kojoj obavlja dužnost potpredsjednika Općinskog odbora Novi Grad Sarajevo.

 

Na Kongresu SDA, održanom u septmbru 2019. godine, izabran je za člana Glavnog odbora stranke. U periodu od 2007. do 2009. godine Efendić je radio u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a nakon toga je tri godine radio za veletrgovinu medicinskih sredstava „MACs Medical International“ iz Tuzle na poziciji administrativnog radnika.

 

Na Lokalnim izborima 2012. godine je izabran za načelnika sarajevske Općine Novi Grad. Mandat na istoj poziciji osvojio je i na Lokalnim izborima 2016. godine kao kandidat koalicije stranaka SDA i Saveza za bolju budućnost (SBB).

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još