FOTO I VIDEO/ VELIKI PROJEKAT OPĆINE STARI GRAD

Pogledajte kako će izgledati bazen na Bentbaši: Omiljeno kupalište Sarajlija dugo čeka obnovu...

Biznis Klub13.11.20, 15:50h

Pogledajte kako će izgledati bazen na Bentbaši: Omiljeno kupalište Sarajlija dugo čeka obnovu...
Projekat obnove bazena Bentbaša zahtijeva značajnija sredstva i do sad se moglo bar u fazama podprojektima izvršiti obnova ovog jednog od najpopularnijih kupališta koje je Sarajevo imalo, komentira Jusuf Pušina i ističe kako neće dozvoliti da ovakav prostor ostane sablasno prazan i propada na lokaciji koja je jedna od perspektivnijih u Sarajevu

 

 


U izbornoj platformi za lokalne izbore, mandatni period 20202-2024. godine "16 za 16", obuhvaćeno je 16 kapitalnih - infrastrukturnih projekata za 16 mjesnih zajdnica Općine Stari Grad.


Bazen na Bentbaši jedan je od simbola Sarajeva koji već dugo čeka na obnovu. Trenutni izgleda ni po čemu ne podsjeća da je to prije desetak godina bilo najveselije mjesto tokom ljeta u Sarajevu - pojašnjava Jusuf Pušina, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Općine Stari Grad, koji ističe kako je upravo obnova bazena jedan od ključnih planskih projekata njegove platforme.

 

bazen-bantbasa-1


- Bazen na Bentbaši postoji više od stotinu godina i svjedok je divnih uspomena, dječije igre i smijeha. Njegova obnova je od historijskog značaja. Naš je fokus da mladima pružimo uvjete zbog kojih će Stari Grad biti njihov izbor za život i podizanje porodice u njoj - naglašava Pušina.

 
Projekat obnove bazena Bentbaša zahtijeva značajnija sredstva i do sad se moglo bar u fazama podprojektima izvršiti obnova ovog jednog od najpopularnijih kupališta koje je Sarajevo imalo, komentira Jusuf Pušina i ističe kako neće dozvoliti da ovakav prostor ostane sablasno prazan i propada na lokaciji koja je jedna od perspektivnijih u Sarajevu.

 

bazen-bantbasa-3


- Obnovom bazena na Bentbaši ponudit ćemo nove zone sa različitim sadržajima koji će sigurno doprinijeti kvaliteti života. Ovaj projekat bit će i prilika za edukaciju mladih kroz škole na otvorenom, školu plivanja, zdraviji i aktivniji način života za naše starije generacije, ali i što je najvažnije, kroz nova radna mjesta - poručio je na kraju Pušina.

 
Na ovom linku pogledajte projekat Bazena i ostalih 15 projekta.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još