FOTO/ U izboru austrijskih sportskih novinara

Atletičarka bh. korijena najbolja sportašica Austrije u 2020. godini: Ivona Dadić piše istoriju

Sport11.11.20, 15:54h

Atletičarka bh. korijena najbolja sportašica Austrije u 2020. godini: Ivona Dadić piše istoriju
Otac Ivone Dadić je iz Bogojna, a majka iz Buškog Blata. Tokom rata su izbjegli u austrijski Wels, gdje je Ivona rođena

 

Teniser Dominic Thiem i atletičarka Ivona Dadić u izboru austrijskih sportskih novinara proglašeni za najbolje sportiste u 2020. godini u toj zemlji.

 

Za najbolju ekipu godine u Austriji već treći put zaradom izabrana je nogometna ekipa RB Salzburg, objavila je austrijska novinska agencija APA, prenosi STA.

 

Dvadesetsedmogodišnji Thiem, koji je do sada tri puta bio drugi i dva puta treći u izboru za austrijskog sportistu godine, u ovoj sezoni osvojio je svoj prvi Grand Slam turnir, kada  slavio na US Openu, a pored toga igrao je u finalu Australian Opena i trenutno je treći igrač na svjetskoj ATP listi.

 

Thiem je u izboru pobijedio sa 1183 boda, drugi je bio nogometaš David Alaba (447), a treći skijaški skakač Stefan Kraft (410).

 

ivona-dadic

 

Dvadesetšestogodišnja Dadić, koja je bosanskih korijena, ove godine postigla je najbolji rezultat u svijetu u sedmoboju, a u izboru je dobila 915 bodova. Drugo mjesto osvojila je skijaška skakačica Chiara Hölzl (567), a treće brzoklizačica Vanessa Herzog (390).

 

Inače, prema pisanju portala Bug.ba, otac Ivone Dadić je iz Bogojna, a majka iz Buškog Blata. Tokom rata su izbjegli u austrijski Wels, gdje je Ivona rođena.

 

Među ekipama u izboru su pobijedili nogometaši RB Salzburga (811) ispred nogometaša Laska (395) i motociklističke ekipe KZM (374).

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još