Rokade u SDA

Haris Zahiragić će biti novi zastupnik u Skupštini KS, povlači se Samra Ćosović Hajdarević

Front09.11.20, 16:29h

Haris Zahiragić će biti novi zastupnik u Skupštini KS, povlači se Samra Ćosović Hajdarević
Postavlja se pitanje šta su to iz SDA obećali Samri Ćosović-Hajdarević, pa je za razliku od Admele Hodžić pristala na njihove prijedloge

 

Nakon što je zastupnica u Skupštini KS Samra Ćosović-Hajdarević podnijela ostavku na mjesto zastupnice u Skupštini KS, CIK je automatizmom dodijelio mandat idućem najboljem sa liste SDA, tj. Hazimu Bahtanoviću koji je postao popularan po učestvovanju u političko-koruptivnoj aferi “Asim”.

 

Međutim, kako PRESS saznaje, mandat je Bahtanović ‘odbio’ kako bi mjesto zastupnika dobio mlađahni Haris Zahiragić, prepoznatljiv po svojim radikalnim stavovima. U nizu, da bi se došlo do Zahiragića, mandat je ‘odbila’ i Senija Milišić, ali i Senad Hasanspahić poznatiji kao Cvrle također akter afere “Asim”. Ovakav scenario KO SDA Sarajevo priprema već neko vrijeme, te su i zastupnici Admeli Hodžić predlagali da se odrekne mandata u korist Zahiragića, obzirom da ovaj pulen SDA nije uspio osvojiti dovoljan broj glasova na izborima prije dvije godine.

 

Postavlja se pitanje šta su to iz SDA obećali Samri Ćosović-Hajdarević, pa je za razliku od Admele Hodžić pristala na njihove prijedloge.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 125

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još