stvari su se promijenile

Kako muškarci u 2020. godini zamišljaju savršenu ženu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi!

ŽENA iN06.11.20, 11:07h

Kako muškarci u 2020. godini zamišljaju savršenu ženu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi!
Uz to što su se okolnosti mijenjale, mijenjala se i želja muškarca za nerealističnim izgledom ženskog tijela

 

Kako izgleda savršena žena u 2020. godini? Da je ovo pitanje postavljeno prije deset godina, većina odgovora bi bilo u stilu ‘mora imati duge noge’ ili ‘ volim žene s velikim stražnjicama’. Također je boja kose uvijek bila glavna stvar rasprave o ‘savršenoj’ ženi, ali stvari su se promijenile.

 

Stručnjakinja Tracey Cox za Daily Mail otkrila je što muškarcima sada predstavlja savršenu ženu te otkrila rezultate svojeg istraživanja u kojem je na društvenim mrežama upitala muškarce kako oni vide svoju savršenu ženu.

 

Naša slika o savršenoj ženi u zadnjih deset godina drastično se promijenila, čak više nego u posljednjih sto godina, kako tvrdi istraživanje objavljeno u časopisu National Geographic.

 

Uz to što su se okolnosti mijenjale, mijenjala se i želja muškarca za nerealističnim izgledom ženskog tijela. 


Muškarce će uvijek privlačiti određene karakteristike radi evolucijskih razloga. Mladost, široki bokovi, sjajna kosa i glatka koža samo su neke od značajaka koje privlače muškarce, a sve su povezane sa ženskom sposobnošću da zatrudni -prenosi Vecernji

 

Ove nalaze potvrdila su i brojna istraživanja, poput studije sveučilišta u Teksasu koje je otkrilo da je ‘savršen’ omjer ženskog tijela 100-65-90, u omjeru prsa-struk-bokovi, te visina od 1.68 metar. Također je otkrila da je savršeno tijelo sasvim prirodno bez ikakvih plastičnih operacija ili preinaka.

 

Međutim, savršena žena u 2020. godini je žena kakva ona želi biti. Nije bitno je li mršava, punija, niža, viša - bitno je da samu sebe prihvaća i da se osjeća ugodno u vlastitom tijelu. Ljepota sada označava kakva je osoba iznutra, a ne kako ona izgleda izvana. 

 

Također, mnoga istraživanja otkrila su da muškarci više vole ‘obične’ žene, nego one koje izgledaju kao supermodeli, dok je lijepo lice uvijek privlačnije nego samo tijelo žene. Dok je osobnost uvijek bila važna, sada je pak stavljena na prvo mjesto.

 

- Mora biti početne privlačnosti, ali nije me briga je li plavuša, brineta, visoka ili niska. Ono što je meni bitno je da je ljubazna, brižna, zabavna, znatiželjna i avanturistički nastrojena - otkrila je Cox jedan od odgovora muškaraca.

 

- Osobnost, karakter i kreativan um ono su što čini sjajnu partnericu i ljubavnicu. Velike grudi i duge noge su samo bonus - napisao je jedan muškarac, dok se drugi složio: - Lijepe osobnosti čine lijepe ljude. Izgled me privlači, ali me ne zadržava. 

 

Muškarci su u velikoj većini pri opisivanju savršene partnerice koristili sljedeće karakteristike: snažnog uma, samouvjerena, sretna, emocionalno inteligentna, strastvena i puna entuzijazma.

 

Naši se ideali očito mijenjaju s godinama i životnim iskustvom. Međutim, sve ovisi o tome što muškarac traži u ženi. Ako traži samo seks, izgled im je puno važniji nego sama osobnost, dok muškarac koji traži ozbiljnu vezu, gleda osobnost i karakteristike žene.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!