POVODOM KRIVIČNE PRIJAVE I IZBORNIH PREVARA

Semir Efendić odgovara: Velika je razlika između prijave i presude... Radončić je meni dužan, po presudi, platiti za klevetu!

Front05.11.20, 16:57h

Semir Efendić odgovara: Velika je razlika između prijave i presude... Radončić je meni dužan, po presudi, platiti za klevetu!
- Postoji jedna velika razlika između toga kada se zaprimi prijava i kada se zaprimi presuda. Zbog toga očekujem da će i Dnevni avaz objaviti kako je predsjednik SBB-a Radončić zaprimio Presudu prema kojoj mi je dužan platiti 2000 KM, plus sudske troškove i troškove zateznih kamata ukoliko bude odugovlačio sa procesom ili isplatom - poručio je u svom postu Efendić

 

 


Protiv Semira Efendića, kandidata SDA za načelnika sarajevske općine Novi Grad, podnesena je krivična prijava nadležnim institucijama zbog izborne prevare na lokalnim izborima 2016., općim 2018. godine, kao i zbog pokušaja prevare na predstojećim lokalnim izborima, i to sve po istoj matrici.


Ovu infromaciju objavio je danas Avaz, a više detalja o krivičnoj prijavi, koja nije ppodenesena samo protiv Efendića, možete čitati ovdje.


Aktuelni načelnik općine Novi Grad u međuvremenu je objavio komentar na svom Facebook profilu, kao svojevrstan odgovor na današnje Avazove tvrdnje. U svom odgvooru, između ostalog, bavi se i presudom po kojoj mu je Fahrudin Radončić, lider saveza za bolju budućnost, dužan platiti odštetu za klevetu...


    
- Prije desetak dana zaprimio sam PRESUDU Općinskog suda u Sarajevu prema kojoj je Fahrudin Radončić dužan da mi plati 2000 KM za klevetu i kao sudske troškove spora, a zbog njegovih kleveta izrečenih u 2018. godini prilikom gostovanja u emisiji Pressing na televiziji N1. Tom prilikom govorio da sam ja "klerofašista", "povezan sa kriminalom" i slično.


Nisam stigao proteklih dana od obaveza objaviti vijest o ovoj Presudi Općinskog suda, ali Dnevni avaz mi je dao povod sa svojim današnjim pisanjima o tome kako je Tužilaštvo zaprimilo nekakvu prijavu protiv mene, ali u tome izbjegava reći da su je podnijeli prestavnici njegove stranke SBB, vjerovatno je predstavljajući kao anonimnu prijavu.


Avaz je otišao i korak dalje, pa je i od tužilaštva pribavio potvrdu da je prijava zaprimljena, jedino što se i dalje ne navodi ko je podnio.

 

A šta bi drugo uradilo tužilaštvo kada mu neko pošalje bilo kakvu prijavu, nego zaprimilo je. Tužilaštvo je i po zakonu dužno zaprimiti svaku prijavu koju bilo ko pošalje bez obzira na njen sadržaj kao i na to da je često podnosilac anoniman i provjeriti navode koji su izneseni.


Samo postoji jedna velika razlika između toga kada se zaprimi prijava i kada se zaprimi presuda. Zbog toga očekujem da će i Dnevni avaz objaviti kako je predsjednik SBB-a Radončić zaprimio Presudu prema kojoj mi je dužan platiti 2000 KM, plus sudske troškove i troškove zateznih kamata ukoliko bude odugovlačio sa procesom ili isplatom - poručio je u svom postu Efendić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još