FOTO/ 'Elegantni enterijeri i spektakularni pogledi'

Arapi najavljuju mega-projekat u BiH: Luksuzno naselje u prirodi, 30 minuta vožnje od Sarajeva

Biznis Klub05.11.20, 13:52h

Arapi najavljuju mega-projekat u BiH: Luksuzno naselje u prirodi, 30 minuta vožnje od Sarajeva
U izjavi se objašnjava da će projekt sadržavati “savremene vile” s dizajnom nadahnutim lokalnom arhitekturom, koji će sadržavati “elegantne interijere koji se skladno stapaju sa spektakularnim pogledom”

 


Dar Al Arkan, firma za nekretnine sa sjedištem u Saudijskoj Arabiji, najavila je planove za pokretanje svog prvog evropskog rezidencijalnog projekta – luksuznog naselja u Bosni i Hercegovini.

 

U saopštenju koje prenosi arapski mediji, kažu da će se projekt, smješten u prirodi 30 minuta od glavnog grada, Sarajeva, početi realizirati početkom 2021. godine, piše Biznisinfo.

 

Dodaju da su osigurali odobrenje za gradnju, te da će to biti, kako tvrde “najveći pojedinačni projekt nekretnina u Bosni i Hercegovini”.

 

Yusuf bin Abdullah Al-Shalash, predsjedavajući kompanije Dar Al Arkan Real Estate Development, kaže: “Danas je Dar Al Arkan dao investitorima zlatnu priliku u ruke. Bosna i Hercegovina je destinacija s autentičnom istorijom, tradicijom i predivnim prirodnim okruženjem. Zemlja postaje sve popularnija, pa je ovo savršeno ulaganje za one koji žele biti dio luksuznog turističkog i ugostiteljskog sektora u zemlji.”

 

arapi-naselje-vares

 

U izjavi se objašnjava da će projekt sadržavati “savremene vile” s dizajnom nadahnutim lokalnom arhitekturom, koji će sadržavati “elegantne interijere koji se skladno stapaju sa spektakularnim pogledom”.

 

Žele privući investitore

 

Sadržaji koji dolaze s razvojem uključuju prostor za provod i zabavu, hotel i spa, teretanu, prodavnice hrane i pića i dječje igralište, dodaje se.

 

Dodaje se da će ovo biti “prekrasno utočište za one koji se žele opustiti u privatnoj, zatvorenoj zajednici, okruženi luksuznim objektima i uslugama”.

 

– Vjerujemo da će razvoj privući i bosanske i međunarodne investitore – kaže Yusuf bin Abdullah Al-Shalash.

 

vares-5

 

Dar Al Arkan osnovalo je 1994. šest istaknutih poslovnih porodica, a riječ je saudijskom dioničkom društvu sa sjedištem u Rijadu. Firma je, kako se navodi, aktivna u izgradnji nekretnina u Saudijskoj Arabiji, s projektima u cijeloj zemlji i u UAE-u. Ima međunarodne urede u Dubaiju, Londonu i BiH.

 

Projekat u Bosni i Hercegovini njihov je prvi takav iskorak na evropsko tlo.

 

BiznisInfo već pisao o projektu

 

Podsjetimo, BiznisInfo je ranije pisao da je ova kompanije registrovala dvije firme u BiH, kupila zemljište u Varešu te pokrenula proceduru dobijanja dozvola od tamošnjih lokalnih vlasni.

 

Kako smo pisali, riječ je o kompanijama Prima Real Estate d.o.o. Sarajevo i Luxury Real Estate d.o.o. koje planiraju graditi veliko naselje sa više stotina objekata u Općini Vareš, na samoj granici sa Kantonom Sarajevo.

 

Ovo je jedan od najambicioznijih projekata ove vrste u BiH, praktično grad u gradu.

 

Općinsko vijeće Vareš je 30. jula 2020. donijelo zaključak o prihvatanju Nacrta Regulacionog plana “Toljenak 1” i Nacrta Odluke  o provođenju Regulacionog plana “Toljenak 1”.

 

Obuhvat prostora Nacrta Regulacionog plana “Toljenak 1” iznosi 54 hektara u vlasništvu firmi “Prima Real Estate d.o.o.” Sarajevo i “Luxury Real Estate d.o.o.” Sarajevo. Vlasnik kompanija “Prima Real Estate d.o.o.” i “Luxury Real Estate d.o.o.” je upravo kompanija “Dar Al Arkan Property Development L.L.C.” iz Dubaija.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još