Prebacivanje loptice Kriznom štabu KS

Ministar Mandić reagirao na zaključke KCUS: Oni nisu naredbodavni, a ni obavezujući!

Front02.11.20, 11:09h

Ministar Mandić reagirao na zaključke KCUS: Oni nisu naredbodavni, a ni obavezujući!
Ne vidim razloga da se ovi zaključci Kriznog štaba KCUS-a ne razmotre u Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva KS, čiji je jedan od članova i predstavnik KCUS-a, kaže Mandić

 

Nakon što je vršilac dužnosti premijera Kantona Sarajevo Anis Krivić uputio krajem prošle sedmice pismo Vjekoslavu Mandiću, ministru zdravsta Federacije BiH,  kojem ga poziva da zaustavi „izvansistemske aktivnosti Kriznog štaba KCUS“, te ističe da je dio zaključaka Kriznog štaba institucije na čijem je čelu dr. Sebija Izetbegović u suprotnosti sa naredbama Federalnog ministarstva, jutros je stigao odgovor.

 

Mandić je, između ostalog odgovorio, referirajući se na zaključke Kriznog štaba KCUS-a koji je zatražio da se u Kantonu Sarajevo odmah otvori Covid bolnica u Općoj bolnici "prim.dr. Abdulah Nakaš"

 

Mandić, u odgovoru navodi da "predmetni zaključci Kriznog štaba KCUS-a ne mogu biti naredbodavni, a ni obavezujući za zdravsteni sustav u Kantona Sarajevo".

 

Ali, ministar Mandić dalje navodi da, imajući u vidu posljednja dešavanja između KCUS-a i Opće bolnice u Sarajevu, te očigledne probleme u funkcioniranju zdravstvenog sistema "ne vidim razloga da se ovi zaključci Kriznog štaba KCUS-a ne razmotre u Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva KS, čiji je jedan od članova i predstavnik KCUS-a, te po istom zauzme zvaničan stav.

 

mandicev-odgovor1

 

mandicev-odgovor2

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još