Predsjednica Ljekarske komore KS odgovara na napade

Dr. Vranić kolege naziva 'beskrupuloznim kerberima', a dr. Drljević uzurpira javnost i radi bez licence... E, neće moći!

Front31.10.20, 09:32h

Dr. Vranić kolege naziva 'beskrupuloznim kerberima', a dr. Drljević uzurpira javnost i radi bez licence... E, neće moći!
- Ko je od početka pandemije zbrinjavao pacijente sa COVID-19? Ko je formirao izolatorij? Ko danonoćno dežura i vodi brigu o pacijentima u izolatoriju Podhrastovi? I da li su se ti ljekari ikada javno požalili? A Vi se već nakon dva dana javno žalite da ste preopterećeni - uzvratila je dr. Ksenija Miladinović

  

 

Predsjednica Ljekarske komore KS prof. dr. Ksenija Miladinović odgovorila je na medijske istupe doktora Harisa Vranića i Ednana Drljevića, koji su zaposlenici Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".


- Poštovani kolega Vraniću. Ako sebi dozvoljavate da svoje kolege nazovete "beskrupuloznim kerberima", Ljekarska komora neće i ne smije. Poduzet će sve mjere za pokretanje procedure povrede kodeksa medicinske etike i deontologije za ovakve istupe. Komora neće dozvoliti ovakvo ponašanje svojih članova, čuvat će dostojanstvo časne ljekarske profesije, međusobno uvažavanje i poštovanje svojih članova. Neće dozvoliti zdravstvo u službi politike - saopćila je dr. Miladinović.


U dijelu u kojem se reagira na istup doktora Drljevića, Miladinović je upozorila da on čini krivično djelo.


- Šta mislite ko je od početka pandemije zbrinjavao pacijente sa COVID-19? Ko je formirao izolatorij? Ko danonoćno dežura i vodi brigu o pacijentima u izolatoriju Podhrastovi? I da li su se ti ljekari ikada javno požalili? A Vi se već nakon dva dana javno žalite da ste preopterećeni; već na početku rada sa ovim pacijentima izražavate nezadovoljstvo. Iznosite neistinite podatke o broju praznih mjesta, obraćate se neetično. Mislite li na građane/pacijente? Nije Vam valjda cilj da uzurpirate javnost? Hoće li ovakav istup polučiti poštovanje ili nešto drugo-nepovjerenje - uputila je pitanja Drljeviću predsjednica Ljekarske komore KS.


Moramo svi raditi, istakla je Miladinović, naročito u danima pandemije, poštovani kolega Drljeviću.


- Ja ću kao senior imati osam dežura u novembru u izolatoriju Podhrastovi i radit ću ih s ponosom. I vi radite u bolnici koja nosi ime našeg kolege ljekara koji je zaslužio duboko poštovanje. Postoje mjesta i institucije gdje mi ljekari trebamo diskutovati, raspravljeti, argumentirati. To ne trebaju biti javni mediji. Iznošenje neistinitih podataka za sobom povlači ne samo strukovne, nego i zakonske mjere. A prema podacima koje raspolažem vi radite bez licence izdate od strane Ljekarske komora KS, što je krivično djelo - zaključila je prof. dr. Miladinović obraćanje kolegi Drljeviću.

 

(Faktor/DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 64

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još