Ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa

Papa Franjo odlučio da kardinal Vinko Puljić nastavlja sa službom 'dok se drugačije ne odluči'

Hronika30.10.20, 11:02h

Papa Franjo odlučio da kardinal Vinko Puljić nastavlja sa službom 'dok se drugačije ne odluči'
U svome osvrtu za Katolički tjednik nadbiskup Vinko kard. Puljić je kazao: "Nakon što sam prema propisu Zakonika kanonskoga prava, ponudio Papi svoju ostavke, šalio sam se da vidim tko će prije reagirati: dragi Bog ili Papa. Evo, Sveti Otac je prije reagirao i na tome mu zahvaljujem. Ja sam spreman za Crkvu raditi dok me služi zdravlje"

 

Papa Franjo u četvrtak je poslao kardinalu Vinku Puljiću pismo u kojem ga obavještava da ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa "dok se drukčije ne odluči".
 

Prema ustaljenom načinu crkvene korespondencije, Sveti Otac je nakon što mu je vrhbosanski nadbiskup, navršivši 75 godina života 8. septembra ove godine predao "odreknuće od službe", odgovorio da kardinal Vinko nastavlja sa službom "donec aliter provideatur" - "dok se drukčije ne odluči", piše portal Nedjelja.ba.

 

Papin odgovor išao je redovitim putem preko Apostolske nuncijature u Sarajevu, kao i kardinalov podnesak odreknuća.

 

U svome osvrtu za Katolički tjednik nadbiskup Vinko kard. Puljić je kazao: "Nakon što sam prema propisu Zakonika kanonskoga prava, ponudio Papi svoju ostavke, šalio sam se da vidim tko će prije reagirati: dragi Bog ili Papa. Evo, Sveti Otac je prije reagirao i na tome mu zahvaljujem. Ja sam spreman za Crkvu raditi dok me služi zdravlje".

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!