Značajna podrška

Potpisan Ugovor o donaciji lijekova između prvog državnog zatvora i Bosnalijeka

Biznis Klub29.10.20, 10:28h

Potpisan Ugovor o donaciji lijekova između prvog državnog zatvora i Bosnalijeka
Osoblje Zavoda istaknulo je koliko je važan značaj ove donacije lijekova koji su namijenjeni u svrhu redovnih terapija i drugih potreba pritvorenika i zatvorenika Zavoda

 

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine i farmaceutska kompanija Bosnalijek potpisali su dana 28.10.2020. Ugovor o donaciji lijekova, saopšteno je iz Ministarstva pravde BiH.


- Prilikom otvorenja i stavljanja u funkciju prvog državnog zatvora i jasne potrebe ove bitne ustanove po pitanju zdravstvene zaštite njenih pritvorenika i zatvorenika, Bosnalijek je izašao u susret i izrazio spremnost da pomogne Zatvoru kao najveći industrijski proizvođač lijekova u Bosni i Hercegovini.


Tim povodom su v.d. Upravnik državnog zatvora Siniša Perković i dr. Diana Košarac, ispred Službe zdravstvene zaštite Zavoda, iskazali zahvalnost na ovoj vrijednoj i uvelike potrebnoj donaciji Bosnalijeka.


Osoblje Zavoda istaknulo je koliko je važan značaj ove donacije lijekova koji su namijenjeni u svrhu redovnih terapija i drugih potreba pritvorenika i zatvorenika Zavoda.


Potpisnici Ugovora su izrazili zadovoljstvo kao i uspješnu dosadašnju suradnju koja će se uz obostranu podršku nastaviti i u narednom periodu, saopšteno je iz Ministarstva pravde BiH.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!