Hoće li raditi?

Na KCUS-u instalacija 16 respiratora koje je nabavila 'Srebrena malina'

Hronika28.10.20, 09:04h

Na KCUS-u instalacija 16 respiratora koje je nabavila 'Srebrena malina'
Badnjević je za N1 potvrdio kako respiratori "Srebrene maline" nemaju pravu klasifikaciju jer na uređajima stoji "klasa 1", a trebalo bi da bude "klasa 2B"

 

Direktor kompanije "Verlab" Almir Badnjević kazao je za N1 kako će se danas na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo izvršiti instalacija i verifikacija 16 respiratora koji su nabavljeni posredstvom firme "Srebrena malina".

 

Badnjević je jučer kazao kako su neispravni pojedini respiratori, koji su instalirani u Kantonalnoj bolnici Goražde.

 

"Prije nas firma 'Profesional Medic' izvršila je instalaciju jednog respiratora dok je drugi imao neki problem, nije se mogao upaliti. Za taj uređaju započeli smo postupak zakonske verifikacije, provjeravamo njegove izlazne parametre i utvrdili smo da imaju odstupanja izvan dozvoljenog okvira. Uređaj se ponaša poprilično nestabilno i neophodno je da se servisira prije nego što se ponov instalira", kazao je direktor "Verlaba".

 

Badnjević je za N1 potvrdio kako respiratori "Srebrene maline" nemaju pravu klasifikaciju jer na uređajima stoji "klasa 1", a trebalo bi da bude "klasa 2B".

 

Dodao je kako će danas tokom instalacije i verifikacije 16 respiratora na UKCS-u utvrditi "tačnije o čemu se radi".

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još