obojica u samoizolaciji

Šuhret Fazlić i Fuad Kasumović pozitivni na korona virus

Hronika27.10.20, 08:10h

Šuhret Fazlić i Fuad Kasumović pozitivni na korona virus
Jučer je zenički gradonačelnik Fuad Kasumović objavio da je također pozitivan na korona virus. On je u kratkoj objavi na Facebooku poručio da nikad ništa nije skrivao od javnosti podijelivši vijest sa svojim sugrađanima

 

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić obavijestio je saradnike i javost da je pozitivan na koronavirus.

 

"Poštovane sugrađanke, sugrađani, prijatelji, saradnici, dužan sam vas obavijestiti da sam sam večeras dobio rezultat svog testa na koronavirus koji sam uradio u petak i isti je pozitivan. U samoizolaciji se nalazim od petka kada sam osjetio blage simptome. Osjećam se dobro i simptomi koje sam do sada razvio skoro se ne razlikuju od obične prehlade. Naredne dane ću provoditi u kućnoj izolaciji i nastojati sa svojim saradnicima iskoordinirati neodgodive obaveze. Prema preporuci svi kojima sam prije četvrtka bio u ličnom kontaktu trebaju obratiti pažnju na pojavu eventualnih simptoma, a dodatnu pažnju usmjeriti na zaštitu osoba oko sebe. Budite pažljivi, čuvajte sebe i svoje najbliže, pridržavajte se propisanih mjera i upustava, kontakte svedite na minimum", poručio je Šuhret Fazlić.

 


Jučer je zenički gradonačelnik Fuad Kasumović objavio da je također pozitivan na korona virus. On je u kratkoj objavi na Facebooku poručio da nikad ništa nije skrivao od javnosti podijelivši vijest sa svojim sugrađanima.

 

''Poštovani sugrađani, dragi prijatelji, kao legalista i čovjek čiji su poslovni i životni potezi transparentni i javni, obzirom da ništa nikada nisam skrivao od javnosti, želim Vas informisati da sam danas radio test na COVID-19 i da je rezultat pozitivan', napisao je on.

 

Dodao je da se nalazio u kućnoj izolaciji.

 

''Posljednja 72 sata, od kako sam posumnjao u simptome koronavirusa, nalazio sam se u kućnoj izolaciji, nisam prisustvovao predizbornim skupovima drugih političkih subjekata, niti sam održavao vlastite. Uvjeren sam, kako sam i ovim činom pokazao svoju odgovornost prema časnoj funkciji koju obavljam i prije svega, prema svojim sugrađanima do čijeg mi je zdravlja veoma stalo. Osjećam se dobro i pridržavam se ljekarskih uputa. U narednih 10 dana bit ću u samoizolaciji i pokušati se čim prije oporaviti od koronavirusa i vratiti se svojim redovnim aktivnostima u vođenju naše Zenice. Ostanimo odgovorni'', poručio je Kasumović.

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!