Bilsena Šahman na 'dvije stolice'

Ne mogu dići ruku protiv Nenadića, nema podršku SDA, DF-a i mog SBB-a... Ali glasat ću za novu Vladu!

Front26.10.20, 10:04h

Ne mogu dići ruku protiv Nenadića, nema podršku SDA, DF-a i mog SBB-a... Ali glasat ću za novu Vladu!
Na pitanje zašto se često špekulira o njenom izlasku iz SBB-a i priklanjanju “Četvorki”, Šahman odgovara da je to zato što je na nekim tačkama glasala suprotno od sadašnje većine i što je podržala neke inicijative opozicije

 

 

Nakon što je prikupljeno 18 potpisa za smjenu aktuelne Vlade Kantona Sarajevo, iščekuje se sjednica na kojoj će doći do glasanja.

 

Poznato je da će za smjenu Vlade koju vode SDA, SBB i DF glasati zastupnici okupljeni oko “Četvorke” (SDP, NiP, NS i NBL).

 

Oni ističu da pored ovih 18, na svojoj strani imaju još neke zastupnike. Jedno od imena koje se najćešće spominje jeste Bilsena Šahman. Ona je zastupnica SBB-a, a sve su glasnije špekulacije da će istupiti iz ove stranke i pridružiti se “Četvorci”.

 

Šahman je za Raport demantovala da prelazi u SDP, kako su neki mediji pisali prtotekih dana,a rekla je da ne prelazi ni u Narod i pravdu.

 

- Ne prelazim ni u jednu stranku - rekla je zastupnica SBB-a.

 

Na pitanje da li je tačno da je 19. glas za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, Šahman kaže:

 

- Ima 18 potpisa za smjenu ove Vlade, tako da nije važno hoću li ja glasati ili ne. A ja, zato što je na čelu ove Vlade premijer Mario Nenadić, koji daje posljednje napore da uradi nešto, protiv njega ne mogu dići ruku. Jer on je zaista čovjek koji se trudi i radi, a druga je stvar što on nema podršku niti od SBB-a, niti od SDA, niti od DF-a. Oni su ga doveli tu, oni su ga molili da dođe, sve te tri stranke koje su još u vlasti, on nema njihovu podršku za napore koje ulaže i nema s kim da radi. I Jusko je tu, i Krivić je tu, i Jasna Agić koja radi punom parom, iako je dala ostavku. Ja protiv tih ljudi ne mogu dići ruku.

 

Šahman je kritikovala svoju stranku, rekavši da "SBB opet nije podržao neke stvari koje je trebao, tako da Mario Nenadić je tu sam na vjetrometini i rad Vlade je nemoguć u ovakvim uslovima".

 

Na pitanje zašto se često špekulira o njenom izlasku iz SBB-a i priklanjanju “Četvorki”, Šahman odgovara:

 

- Zato što sam na nekim tačkama glasala suprotno od sadašnje većine i što sam podržala neke inicijative opozicije, poput zaključaka vezanih za zdravstvo, oko moratorija i zakona o policiji. Sve sam to radila nasuprot ove “trojke” i zato me prozivaju. Ja im kažem da ću to i dalje raditi, da ću podržavati sve ono što je u korist građana. Pa ko god to predložio, vlast ili opozicija. A oni neka se igraju sa brojevima.

 

Šahman je, na kraju, ipak rekla da će glasati za izbor nove Vlade KS.

 

- Ima 18 glasova, znamo ko su, koji će oboriti ovu Vladu. Nova Vlada koja bude, ako bude stvarno ekspertna kako govore, vjerovatno ću ih i ja podržati. Neću pustiti da se radi kao što je sada slučaj, da se bojkotuje, da imamo moratorij, da su vezane ruke i da onda kao Vlada radi, a ne može raditi. Tako da podržat ću sve dobro što bude dolazilo, od koga god dolazilo i sa kakvim god se posljedicama suočila i od moje stranke i od drugih. Uopšte mi nije više važno, jer ovo je vrijeme kada više to ne trebamo gledati. Korona divlja, privreda nam je u kolapsu - poručila je Bilsena Šahman u razgovoru za Raport.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još