ZAVLADALO OGORČENJE

Roditelji u panici: Neprihvatljivo je da vrtić i izolatorij budu u istom objektu, žrtve smo nekoordiniranosti i tromog sistema!

Hronika25.10.20, 18:36h

Roditelji u panici: Neprihvatljivo je da vrtić i izolatorij budu u istom objektu, žrtve smo nekoordiniranosti i tromog sistema!
Istakla je kako roditelji razumiju da je situacija s epidemijom ekslairala i da je potrebno zbrinuti oboljele, te da će možda i sami doći u situaciju da im zatreba taj smještaj, ali smatraju da ovo nije najbolje rješenje jer je prostor udaljen od bolnice i u njemu se ne može pružiti adekvatna njega

 

Roditelji čija djeca pohađaju vrtić JU "Djeca Sarajeva" u Željezničkom školskom centru, uspanilčili su se nakon informacije da će ovaj objekat biti pretvoren u izolatorij za smještaj Covid pacijenata. Informaciju su, kažu za N1, saznali iz medija.

 

Predstavnica roditelja JU "Djeca Sarajeva" Arnela Horman, kazala je za N1 kako su svi šokirani te da im je neprihvatljivo da 70 djece bude u istom objektu sa oboljelima.

 

"Tu odluku smatramo apsolutno neprihvatljivom i apsurdnom. Kao građanin koju ovu situaciju gledam već pola godine, koliko traje ova ludnica oko Covida, apsolutno sam šokirana da se nije moglo naći neko bolje rješenje. Nakon sjednice Vlade KS javnosti nije bilo jasno niti je predočeno šta će biti s našom djecom, kako će se organizovati vrtić i aktivnosti, gdje će ta djeca ići u vrtić - o tome nije bilo spomena. Mi samo možemo pretpostaviti da će se izmjestiti", kazala je Horman.


Istakla je kako roditelji razumiju da je situacija s epidemijom ekslairala i da je potrebno zbrinuti oboljele, te da će možda i sami doći u situaciju da im zatreba taj smještaj, ali smatraju da ovo nije najbolje rješenje jer je prostor udaljen od bolnice i u njemu se ne može pružiti adekvatna njega.

 

"Pisali smo dopis premijeru KS, ministru obrazovanja KS i načelniku općine Novi Grad. Mi više nemamo strpljenja, uvijek su žrtve ona najranjivija kategorija - u ovom slučaju djeca i pacijenti koji sumnjam da će dobiti adekvatnu uslugu. Ulaz je isti, ovdje prolazi 70 djece plus radnici, učiteljice i roditelji. Roditelji su se uspaničili. Molim ih da se uozbilje. Žrtve smo nekoordiniranosti, tromog sistema i to ne zaslužujemo. Zaslužujemo promptnu rekaciju", kazala je Horman.

 

Roditelji će u ponedjeljak dovesti svoju djecu u vrtić s nadom da će dobiti neku konkretnu informaciju šta će biti dalje s predškolskim obrazovanjem njihove djece.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 48

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još