bura oko izuzimanja skupštine ks

Dr. Pilav demantirala: Nisam učestvovala u pisanju niti donošenju Naredbe broj 66-20/2020, u izolaciji sam od 17. oktobra...

Hronika23.10.20, 20:13h

Dr. Pilav demantirala: Nisam učestvovala u pisanju niti donošenju Naredbe broj 66-20/2020, u izolaciji sam od 17. oktobra...
Tekst pomenute Naredbe potpisala je pomoćnica ministra zdravstva KS, dr. Alma Kadić koja je od strane članova Kriznog štaba određena da koordinira radom ovog savjetodavnog tijela do mog povratka

 

Nakon pisanja pojedinih medija i reagovanja nekih političkih glasova da je Skupština KS izuzeta iz naredbi Kriznog štaba, prof. dr. Aida Pilav obratila se javnosti s demantijem. 

 

Demanti predsjednice Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, prof.dr. Aide Pilav prenosimo u cijelosti.

 

„U samoizolaciji sam od 17. oktobra, i nisam učestvovala u pisanju i donošenju Naredbe 66-20/2020“


S obzirom da su pojedini mediji objavili informaciju da je predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aida Pilav „iz samoizolacije bez obrazloženja izuzela iz naredbi Kriznog štaba Skupštinu Kantona Sarajevo“, predsjednica Pilav upućuje demanti u kojem ističe da je u samoizolaciji od 17. oktobra, od kada je potvrđeno Covid pozitivna, a o čemu je javnost detaljno informirana.

 

„Nisam učestvovala u pisanju niti donošenju Naredbe broj 66-20/2020 od 21. oktobra ove godine. Također ističem da nisam konsultovana ni za činjenicu da u potpisu ove naredbe stoji moje ime“, naglašava prof.dr. Aida Pilav.

 

Tekst pomenute Naredbe potpisala je pomoćnica ministra zdravstva KS, dr. Alma Kadić koja je od strane članova Kriznog štaba određena da koordinira radom ovog savjetodavnog tijela do mog povratka, a čiji je potpis uklonjen sa objavljenog faksimila ove naredbe u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka.

 

(DEPO PORTAL/mr)Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još