radi naknade štete zbog klevete

Direktor Vakufske direkcije hfz. dr. Senaid Zajimović podnio tužbu protiv Fatmira Alispahića

Hronika23.10.20, 18:09h

Direktor Vakufske direkcije hfz. dr. Senaid Zajimović podnio tužbu protiv Fatmira Alispahića
Posebno je štetno što se izražavanje neistinitih činjenica iznijelo javno i netransparentno, kao i što su se ove neistinite činjenice prenijele velikom broju lica putem YouTube internet platforme, internet portala i društvenih mreža

 

Direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini hfz.dr. Senaid Zajimović podnio je tužbu nadležnom sudu radi naknade štete zbog klevete protiv Fatmira Alispahića, a i njemu lično zahtjev za ispravku izražavanja i demant objavljenih neistinitih činjenica.


Saopćenje za javnost hafiza Zajimovića prenosimo u cijelosti:


„U mjesecu septembru 2020. godine Fatmir Alispahić je u emisiji zvanoj 'Defter hefte sa Fatmirom Alispahićem' na internet platformi YouTube objavio nekoliko video priloga sa sadržajima u kojima se iznose i prenose neistinite činjenice i klevetnički sadržaj na štetu moga ugleda i časti, ali i na štetu ustanove kojom rukovodim (Vakufska direkcija), te mnogobrojne uvrede, bez bilo kakvog objektivnog i razumnog osnova ili opravdanja.


Ovi prilozi su samo jedan dio od onoga što je Fatmir Alispahić objavio u posljednjih mjeseci u navedenoj emisiji u okviru frontalnog medijskog i klevetničkog napada na organe Islamske zajednice, njenog poglavara, mene i druge vjerske službenike.


Posebno je štetno što se izražavanje neistinitih činjenica iznijelo javno i netransparentno, kao i što su se ove neistinite činjenice prenijele velikom broju lica putem YouTube internet platforme, internet portala i društvenih mreža, kako kod Fatmira Alispahića lično, tako i kod drugih lica, a što potvrđuje broj pregleda i dijeljenja (šerovanja).


Ovim putem obavještavam poštovanu javnost da sam po punomoćniku Harisu Kaniži, advokatu iz Travnika, podnio tužbu nadležnom sudu radi naknade štete zbog klevete protiv Fatmira Alispahića, a i njemu lično zahtjev za ispravku izražavanja i demant objavljenih neistinitih činjenica.


Smatram da je neophodno da Fatmir Alispahić, na isti način na koji je objavio neistinite činjenice, objavi i ispravku izražavanja, kao i da odmah sa interneta (You Tube) skine i ukloni objavljeni sadržaj, odnosno video priloge objavljene na internet platformi YouTube u emisiji 'Defter hefte sa Fatmirom Alispahićem', kao i da ih odmah izbriše i ukloni sa svih svojih profila i stranica na društvenim mrežama i sa svih svojih internet portala i blogova.


Svako drugačije postupanje Fatmira Alispahića predstavljalo bi nastavak kršenja Zakona o zaštiti od kleveta i moga dostojanstva“, kaže se u saopćenju za javnost direktora Vakufske direkcije hfz.dr. Senaida Zajimovića. 

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!