NAKON OSUĐUJUĆE PRESUDE

Advokatica Mirsada Kukića tvrdi: Progone ga jer je politički neposlušnik, i sud je priznao da nema dokaza!

Hronika22.10.20, 20:59h

Advokatica Mirsada Kukića tvrdi: Progone ga jer je politički neposlušnik, i sud je priznao da nema dokaza!
- Ovakvim optužnicama i presuda mi nećemo učiniti napradak koji se očekuje u borbi protiv korupcije. Ovako ćemo oblikovati buduće standarde sudske prakse i sankcionisanja onih koji nisu po nečijoj volji - kaže advokatica Ivanović

 

 

Iznenađena sam tom presudom posebno zbog sadržaja optužnice koja niti je mogla niti je smjela biti potvrđena, kazala je Jadranka Ivanović, advokatica Mirsada Kukića za Raport.


- Donijeta je osuđujuća presuda, a sigurna sam da nema krivičnog djela u svemu onome što se gospodinu Kukiću stavlja na teret. Sud je saopštio da nema dokaza, već da je sudio na osnovu zatvorenog kruga indicija. Šta više da vam kažem o tome. Šta je poruka iz ovoga? Da mi ne idemo u borbu protiv korupcije - kaže Ivanović.


Ona dalje navodi da je meta postupka protiv Kukića, optuženog predmetu “Bosna” zbog nelegalnog zapošljavanje, nije borba protiv korupcije već Kukić koji je politički neposlušnik.


- Ovakvim optužnicama i presuda mi nećemo učiniti napradak koji se očekuje u borbi protiv korupcije. Ovako ćemo oblikovati buduće standarde sudske prakse i sankcionisanja onih koji nisu po nečijoj volji - kaže Ivanović.


Ona je najavila i žalbu na ovu presudu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!