Predsjednik Bošnjačkog pokreta i kandidat za načelnika

'Betonizacija' i urbicidna politika 'trotoar načelnika' Ajnadžića: Sejfudin Tokić obećava zaustavljanje uništavanja Sarajeva

Front18.10.20, 19:15h

'Betonizacija' i urbicidna politika 'trotoar načelnika' Ajnadžića: Sejfudin Tokić obećava zaustavljanje uništavanja Sarajeva
Bošnjački pokret i ja kao kandidat za načelnika garantujemo u narednom periodu više zelenih i rekreativnih površina i zaustavljanje destruktivne politike uništenja Centra Sarajevo sistematskom betonizacijom u interesu tajkuna, poručuje Tokić

 

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta i kandidat za načelnika Općine Centar danas je u parku Hastahana uz prisustvo građana i medija dao sljedeću izjavu:

 

"U proteklom periodu bilježimo katastrofalan odnos općinskog načelnika Centra Sarajevo i vijećnika prema zelenim površinama, parkovima, čistoći vode i zraka.

 

U proteklim sedmicama načelnik Nedžad Ajnadžić zajedno s većinom vijećnika donio je odluke o gradnji više nebodera na prostoru Marijin Dvora iza Unitic centra, uništavanje parkovskih površina Hastahane, dozvolama za gradnju poslovnih objekata za banke a Odluka o ustupanju 24.000 m2 zelenih površina Betanije za dodatnu “betonizaciju” predstavlja vrhunac kontinuirane urbicidne politike 'trotoar načelnika'. Sve ove odluke donesene su ubrzanom procedurom u posljednjim mjesecima i sedmicama mandata odlazećeg načelnika.

 

Bošnjački pokret i ja kao kandidat za načelnika garantujemo u narednom periodu više zelenih i rekreativnih površina i zaustavljanje destruktivne politike uništenja Centra Sarajevo sistematskom betonizacijom u interesu tajkuna.

 

Zelene površine u Centru ćemo proširiti i pristupiti izgradnji novih parkov i vidikovaca uz uređenje novih dječijih igrališta, sportskih i rekreativnih prostora u kombinaciji s ugostiteljskim sadržajima koji će nuditi zdravu hranu i tako Centar Sarajeva učiniti mjestom ugodnog življenja, boravka i turističke ponude.

 

Sistematski ćemo zaštititi, urediti i obilježiti bogato kulturno historijsko naslijeđe n a području Općine Centar".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još