Istraživanje provedeno u 30 zemalja

Hladan tuš iz WHO: Remdesivir daje male ili nikakve rezultate u borbi protiv Covida-19

Hronika16.10.20, 12:52h

Hladan tuš iz WHO: Remdesivir daje male ili nikakve rezultate u borbi protiv Covida-19
Studija o lijekovima sprovedena je u više od 30 zemalja, a na osnovu proučavanja efekata terapije na ukupni mortalitet, pokretanje ventilacije i trajanje boravka u bolnici

 

Svjetska zdravstvena organizacija saopćila je da lijekovi remdesivir, hidroksihlorokin, lopinavir/ritonavir i proizvodi interferona daju male ili nikakve rezultate u borbi protiv covida 19.

 

Studija o lijekovima sprovedena je u više od 30 zemalja, a na osnovu proučavanja efekata terapije na ukupni mortalitet, pokretanje ventilacije i trajanje boravka u bolnici kod hospitalizovanih pacijenata.

 

Za liječenje od covida uzimao ga je i američki predsjednik Donald Trump. Mnoge zemlje, uključujući i SAD, Japan, Južnu Koreju, Indiju, Izrael i Veliku Britaniju koriste ga u liječenju koronavirusa.

 

Taj lijek prvenstveno je namijenjen liječenju hepatitisa C i respiratornog sincicijskog virusa, a proučavalo se i njegovo dejstvo pri liječenju ebole, ali u tom slučaju nije pokazao efikasnost.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!