Ministar Halebić o modernizaciji javnog prevoza

Kanton Sarajevo još bliže nabavci novih tramvaja, sredstva EBRD-a uskoro na raspolaganju

Front16.10.20, 12:08h

Kanton Sarajevo još bliže nabavci novih tramvaja, sredstva EBRD-a uskoro na raspolaganju
Finansijskim sredstvima iz ovog zajma u iznosu od 10 miliona eura bit će nabavljene nove tramvajske jedinice za korištenje u javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo

 

Nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH na kojoj je donesena odluku o prihvatanju Sporazuma o zajmu za projekat Javni prijevoz Sarajevo, između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) očekuje se potpisivanje finalnog ugovora o zajmu.

 

Time će se stvoriti uvjeti za što skorije potpisivanje ostalih dokumenata kojima finansijska sredstva postaju operativna između EBRD-a, Kantona Sarajevo i resornog ministarstva.

 

Finansijskim sredstvima iz ovog zajma u iznosu od 10 miliona eura bit će nabavljene nove tramvajske jedinice za korištenje u javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo.

 

Ministar finansija KS Jasmin Halebić je izjavio da je ukupna vrijednost ovog projekta 30 miliona eura.

 

Preostala sredstva u iznosu od 20 miliona eura finansirat će Evropska investicijska banka (EIB) na čijoj realizaciji Ministarstvo finansija KS također radi. Svrha projekta je riješiti jedan od ključnih izazova u javnom prijevozu u Kantonu Sarajevu poboljšanjem kapaciteta i nabavkom novih tramvaja, podsjetio je ministar Halebić, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!