FOTO/ 'podrži život'

'Peugeot' u pravim rukama: Članovi Udruženja invalidnih i bolesnih osoba Blažuj obradovani donacijom BH Telecoma

Biznis Klub16.10.20, 11:36h

'Peugeot' u pravim rukama: Članovi Udruženja invalidnih i bolesnih osoba Blažuj obradovani donacijom BH Telecoma
Kako ističu iz Udruženja, ovo nije prva donacija koju su dobili od BH Telecoma, a zahvaljujući ovogodišnjoj donaciji Udruženje je nabavilo novi automobil koji im je bio potreban

 

 


BH Telecom je kompanija koja je i ove godine, kao i svih prethodnih, dokazala da uspješno radi dobre i pozitivne priče u bh. društvu, a brojnim humanim aktivnostima pokazuje onima kojima je podrška potrebna da nisu sami.

 


Jedno od takvih je Udruženje invalidnih i bolesnih osoba Blažuj koji su za projekt simboličnog naziva „Podrži život“ ove godine dobili donaciju BH Telecoma.


Udruženje invalidnih i bolesnih osoba Blažuj osnovano je kako bi pružalo podršku, ne samo invalidnim i bolesnim osobama, već i svima kojima je potrebna pomoć i to uz podršku dobrih i humanih ljudi. Radi na poboljšanju kvaliteta života djece sa poteškoćama u razvoju, odraslih osoba sa invaliditetom i njihovih porodica, a cilj je omogućiti osobama sa invaliditetom lakše prihvatanje i integraciju u društvu. Korisnici su osobe različite životne dobi sa hroničnim bolestima, mentalnom retardacijom i osobe sa autizmom.

 

bh-telecom-donacija-1


Kako ističu iz Udruženja, ovo nije prva donacija koju su dobili od BH Telecoma, a zahvaljujući ovogodišnjoj donaciji Udruženje je nabavilo novi automobil koji im je bio potreban.


- Ovo vozilo će nam koristiti najviše na terenu, našem mobilnom timu. Imamo puno starijih i nemoćnih koje obilazimo, a u sklopu naših posjeta odnesemo im i obroke. Mi imamo još jedno vozilo koje je namjenjeno upravo za invalide, ali ono nije bilo dovoljno za sve potrebe. Tako da nam je ova donacija došla u pravo vrijeme. Automobil nam je zaista bio prijeko potreban - kaže Almir Išerić, predsjednik Udruženja invalidnih i bolesnih osoba Blažuj.

 

bh-telecom-donacija-2


Automobil će služiti za sve potrebe prijevoza u ovom Udruženju, a jedan od članova Udruženja, Adnan Dervišević, izrazio je želju da se na poseban način zahvali BH Telecomu.


- Ja se zahvaljujem BH Telecomu u svoje lično ime na ovoj prijekoj potrebi, automobilu, koji će nam u budućnosti služiti za mobilnost rada našeg Udruženja. Naši članovi nisu baš u mogućnosti da imaju osobni automobil. Stoga ova donacija ide u prave ruke - rekao je Adnan.


Na izradi projekta „Podrži život“ radili su vrijedni i kreativni članovi Udruženja i njihova sreća je bila još veća zbog uspješne realizacije. Još jednom su potvrdili da se svaki trud i rad isplate, uz poruku da fizičke karakteristike nisu razlog za život između četiri zida.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!