Sjednica zakazana za 28. oktobar

Priprema se smjena Nenadićeve vlade: Formiran još jedan zastupnički klub, evo ko su članovi

Front15.10.20, 18:03h

Priprema se smjena Nenadićeve vlade: Formiran još jedan zastupnički klub, evo ko su članovi
Kristić je istakla da će se na dnevnom redu naredne sjednice naći i ispravka Zaključka o moratoriju na zapošljavanje koji je usvojen 28. septembra

 

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će se utvrditi datum izglasavanja nepovjerenja aktuelnoj Vladi Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Mariom Nenadićem zakazana je za srijedu, 28. oktobra.

 

Kazala je to za Faktor zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Danijela Kristić.

 

Istakla je kako od danas, 18 zastupnika koji su potpisali zahtjev za smjenu Vlade, imaju većinu u Kolegiju Skupštine KS.

 

- Od danas imamo većinu u Kolegiju Skupštine KS. Imamo novi klub koji čine zastupnici Elmedin Konaković, Aljoša Čampara i Samir Suljević. SDA sada ima jedan klub manje - navela je ona.

 

Kristić je istakla da će se na dnevnom redu naredne sjednice naći i ispravka Zaključka o moratoriju na zapošljavanje koji je usvojen 28. septembra.

 

Pojasnila je da se radi o dopunama Zaključka koje će se odnositi na neke institucije kod kojih je neophodno zapošljavanje radnika.

 

Novu većinu u Skupštini, prema potpisima u zahtjevu za smjenu Vlade, sada čine Aljoša Čampara, Elmedin Konaković, Arijana Memić, Amel Mekić, Elvedin Okerić, Vedran Jakupović, Jasna Duraković, Danijela Kristić, Vibor Handžić, Neira Dizdarević, Vildana Bešlija, Elvis Vreto, Damir Nikšić, Damir Marjanović, Amra Junuzović-Kaljić, Igor Stojanović, Samir Suljević i Segmedina Srna-Bajramović.

 

Skupštinska opozicija su Mahir Dević, Jasmina Biščević-Tokić, Mirza Čelik, Azra Hasagić, Hamed Aljović, Sabahudin Delalić, Admela Hodžić, Samra Ćosović-Hajdarević, Smiljana Viteškić, Zvonko Marić, Bilsena Šahman, Dževad Poturak, Bibija Kerla, Sead Milavica, Senad Hasanović, Fahrudin Pecikoza i Haris Pleho.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 59

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još