U roku osam dana

Većinski vlasnik Centrotransa mora platiti kaznu od 20.000 KM

Biznis Klub15.10.20, 15:16h

Većinski vlasnik Centrotransa mora platiti kaznu od 20.000 KM
Prema podacima sa Sarajevske berze, Sejari je trenutno vlasnik 62,8 posto dionica Centrotrans-Eurolinesa

 


Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine kaznilo je kompaniju Sejari, koja je većinski vlasnik Centrotrans-Eurolinesa, sa 20.000 KM.

 

Kazna se odnosi na činjenicu da Sejari nije prijavio na vijeme prijavio preuzimanje Centrotrans-Eurlinesa. S druge strane, sama koncentracija je odobrena.

 

Rješenje je doneseno još 28. maja ove godine, navodi se u posljednjem izdanju Službenog lista BiH od 13. oktobra 2020.

 

– Ocjenjuje se dopuštenom koncentracija na tržištu prevoza putnika u autobuskom saobraćaju u Bosni i Hercegovini, koja je nastala sticanjem kontrole privrednog subjekta Sejari d.o.o. Sarajevo, Blažuj 78, Ilidža, Sarajevo, nad privrednim subjektom Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo – stoji u rješenju.

 

No, utvrđuje se da Sejari nije podnio Prijavu koncentracije u zakonom predviđenom roku.

 

– Radi nepodnošenja Prijave koncentracije … izriče se jedinstvena novčana kazna privrednom subjektu Sejari … u iznosu od 20.000 KM, koju je dužan platiti u roku od 8 dana od primitka ovog rješenja – stoji u rješenju.

 

Prema podacima sa Sarajevske berze, Sejari je trenutno vlasnik 62,8 posto dionica Centrotrans-Eurolinesa, piše BiznisInfo.

 

Sejari je ranije bio manjinski vlasnik sarajevske firme. Većinski vlasnici su postali nakon što su prošle godine preuzeli dodatnih 15 posto dionica.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!