Snalaženje u doba pandemije

Disney restrukturira poslovanje, fokusiraju se na usluge streaminga

Mediji13.10.20, 13:01h

Disney restrukturira poslovanje, fokusiraju se na usluge streaminga
Restrukturiranje posla uslijedilo je u vrijeme kada se Disney suočava s negativnim učincima pandemije koronavirusa na zabavnu industriju

 

Američka kompanija Disney restrukturirat će svoje poslovanje kako bi veći naglasak stavila na brzorastuće tržište streaminga, objavila je kompanija u ponedjeljak nakon zatvaranja berzi.

 

"Primarni fokus" kreativnih napora kompanije bio bi stvaranje sadržaja za njene streaming usluge, koje uključuju Disney+, Hulu i ESPN+, kao i druge platforme, navodi se u saopćenje Disneya.

 

Novi odjel za distribuciju medija i zabave, koju vodi Kareem Daniel, objedinit će odjel za globalnu distribuciju i prodaju oglasa kompanije, a nadgledat će i njene streaming usluge, javlja dpa.

 

Restrukturiranje posla uslijedilo je u vrijeme kada se Disney suočava s negativnim učincima pandemije koronavirusa na zabavnu industriju.

 

Prošlog mjeseca, kompanija bila prisiljena otpustiti 28.000 ljudi u svojim tematskim parkovima, jer su neki ostali zatvoreni, a drugi rade ograničenim kapacitetom.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!