Bivša ministrica pravde u KS

Lejla Brčić: Aktivnosti Vlade šestorke prepoznate kao pozitivni trendovi u Izvještaju EU, ali nema mjesta likovanju

Front11.10.20, 15:39h

Lejla Brčić: Aktivnosti Vlade šestorke prepoznate kao pozitivni trendovi u Izvještaju EU, ali nema mjesta likovanju
Navodi iz Izvještaja EU kojim su prepoznate aktivnosti Vlade šestorke dodatna su potvrda onih pohvala koje su naša Vlada i Ured za borbu protiv korupcije za pokrenute aktivnosti dobili i kroz Priebeov izvještaj o stanju pravosuđa, u kojem smo također izdvojeni kao jedini pozitivan primjer

 

Izvještaj EU za BiH, u kojem je napredak naše zemlje na putu ka EU ocijenjen loše, ipak ima jedan izuzetak. Pohvaljena je Vlada šestorke u aspektu borbe protiv korupcije. Rečeno je da je Ured za borbu protiv korupcije KS 2019. godine procesuirao 372 prijavljena slučaja korupcije od kojih je 219 proslijeđeno na daljnju istragu.

 

Lejla Brčić, ministrica pravde u Vladi šestorke, tim povodom kaže:

 

„Antikorupcioni propisi koje smo donijeli, jačanje alata proaktivne transparentnosti, jasna opredijeljenost za borbu protiv korupcije prepoznati su kao pozitivan pomak.
 

U tom dijelu, naravno, da osjećam i ličnu satisfakciju. Navodi iz Izvještaja EU kojim su prepoznate aktivnosti Vlade šestorke dodatna su potvrda onih pohvala koje su naša Vlada i Ured za borbu protiv korupcije za pokrenute aktivnosti dobili i kroz Priebeov izvještaj o stanju pravosuđa, u kojem smo također izdvojeni kao jedini pozitivan primjer. S druge strane, ipak ne mogu, niti mislim da iko iz Vlade može biti zadovoljan izvještajem u njegovoj cjelini. Ta pohvala možda i najviše govori koliko je stanje u zemlji loše kad je stvar koja je već decenijama trebala biti standard na svim nivoima vlasti uočena kao svijetla tačka i to u samo jednom kantonu“, saopšteno je iz Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još