Meč počinje u 15 sati

Roland Garros: Đoković i Nadal danas igraju antologijsko finale

Sport11.10.20, 13:04h

Roland Garros: Đoković i Nadal danas igraju antologijsko finale
Osim novca od konačnog plasmana, Nadal neće dobiti nijedan ATP bod, dok će se Đoković u slučaju pobjede biti nagrađen sa 12540 poena ili 11740 bodova ako izgubi, tako da će dodatno učvrstiti vodstvo na listi najboljih tenisera svijeta

 

Novak Đoković i Rafael Nadal danas (15 sati) će odigrati antologijsko finale Roland Garrosa. Iako je ukupan nagradni fond muškog singla smanjen za 11 posto, u odnosu ne prošlu godinu i iznosi 14.5 miliona eura, pobjedniku će pripasti 1,6 milion eura, a poraženom 850 hiljada eura.

 

Osim novca od konačnog plasmana, Nadal neće dobiti nijedan ATP bod, dok će se Đoković u slučaju pobjede biti nagrađen sa 12540 poena ili 11740 bodova ako izgubi, tako da će dodatno učvrstiti vodstvo na listi najboljih tenisera svijeta.

 

Nadal bi u slučaju da po 13. put osvoji Roland Garros stigao rekord Rodžera Federera po broju osvojenih Grend Slem titula u historiji - 20, te tako postao peti teniser po broju najvrjednijih trofeja (Margaret Kort 24, Serena Vilijams i Štefi Graf po 23, Federer 20). 

 

S druge strane, Đoković bi trijumfom postao prvi igrač u Open eri – i treći u historiji tenisa, koji će sve Grend Slemove osvojiti barem dva puta, te treći igrač koji je osvajao Australijen Open i Otvoreno prvenstvo Francuske dva puta u istoj sezoni. 

 

Federer je i dalje ima najviše osvojenih ATP -i turnira - 31, iako su mu se Nadal sa 28 i Đoković sa 27 opasno prijete...

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!