Video/ Lider 'Ujedinjene Srpske' gostovao na Face TV-u

Stevandić: Nisam četnik, ja sam partizansko dijete! Srebrenica je veliki i nepotreban, osvetnički zločin

Front10.10.20, 10:36h

Stevandić: Nisam četnik, ja sam partizansko dijete! Srebrenica je veliki i nepotreban, osvetnički zločin
Ja, Nenad Stevandić, kažem da je Srebrenica veliki i nepotreban, osvetnički zločin, kazao je u razgovoru za Centralni dnevnik

 

Nenad Stevandić, šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine, član Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije i Komisije za vanjsku trgovinu i carine, te lider stranke "Ujedinjena Srpska", gostovao je kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku na Face TV-u.

 

- Volim partizansku pjesmu “Bilećanku”, volim BiH 49 posto - kazao je Stevandić.


- CIK je koalicija protiv Dodika i mene! Šta je bilo u Srebrenici, genocid? Ja, Nenad Stevandić, kažem da je Srebrenica veliki i nepotreban, osvetnički zločin! Ne podržavam ni četnički ni partizanski pokret! Srpski prostor i Srpski svet su banalni termini! Srpski duhovni prostor je mnogo veći nego što je to teritorija Jugoslavije! Priča o Velikoj Srbiji je velika floskula! Dodikov cilj nije pripajanje RS-a sa RS-om, RS se može otcijepiti samo ukidanjem! Meni ne smeta glavni grad! U Sarajevu se afirmisala politička svijest zasnovana na ratnim stereotipima o agresorima i braniocima! U ratu sam bio student koji je pripadao Obavještajnom korpusu, moja porodica i ja smo imali prijetnje smrću… -- samo je dio razgovora Stevandića i Hadžifejzovića.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još