porazom od sjeverne irske

Žestok finansijski udarac: Nogometni savez BiH ostao bez velike novčane nagrade od UEFA-e

Sport09.10.20, 19:42h

Žestok finansijski udarac: Nogometni savez BiH ostao bez velike novčane nagrade od UEFA-e
Podsjetimo, naredni meč reprezentacija BiH igra u okviru Lige nacija protiv Holandije, a taj susret je na rasporedu u nedjelju

 

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od Sjeverne Irske na Grbavici ostala je bez Evropskog prvenstva, što znači da je i NFSiH ostao bez 9.25 miliona eura, koliko bi dobio od UEFA-e, da su Zmajevi uspjeli izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.


Porazom od Sjeverne Irske, osim što je reprezentacija BiH ostala bez Evropskog prvenstva, NSBiH izgubio je milione koje je mogao dobiti da su izabranici Dušana Bajevića izborili plasman na smotru najboljih Starog kontinenta.

 

Prema UEFA-inim fondovima nagrade, plasman na Evropsko prvenstvo bi svakom od nacionalnih saveza osigurao minimalno 9.25 miliona eura, što je sigurno novac koji bi našem savezu bio od koristi.

 

Podsjetimo, naredni meč reprezentacija BiH igra u okviru Lige nacija protiv Holandije, a taj susret je na rasporedu u nedjelju.

 

(sport1.oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!