Svi još uvijek u čudu

Nisam mislio da taj veliki svijet uopće gleda šta radi ovaj naš mali: Novalić uzvratio DiCapriju...

Front08.10.20, 18:58h

Nisam mislio da taj veliki svijet uopće gleda šta radi ovaj naš mali: Novalić uzvratio DiCapriju...
Novalić je danas rekao da je pozitivno jer je poznati borac za zaštitu prirode i glumac Leonardo Di Caprio reagovao na njegovu izjavu

 

Nakon što je poznati glumac Leonardo DiCaprio na društvenim mrežama citirao Fadila Novalića, reagovao je i premijer FBiH.

 

Podsjetimo da je Di Caprio na ovaj način se pridružio globalnom apelu za spas rijeka.

 

Novalić je danas rekao da je pozitivno jer je poznati borac za zaštitu prirode i glumac Leonardo Di Caprio reagovao na njegovu izjavu.

 

Poručio je da će učiniti sve da zaustavi izgradnju mini hidroelektrana na rijekama u BiH.

 

“Nisam mislio da taj veliki svijet uopće gleda šta radi ovaj naš mali. Stanovište koje sam iznio je moje lično, ja sam zaista veliki zaljubljenik prirode i ja vidim na mjestu šta se događa, pogotovo u RS-u”, kazao je Novalić.

 

Na pitanje da li može obećati da će zaustaviti gradnju hidroelektrana na rijekama, odgovorio je:

 

“Ne mogu obećati, ali sve što je u mojoj moći ja ću učiniti da to zaustavim”.

 

Podsjećamo, objava na Instagram profilu holivudske zvijezde Leonarda DiCapria mnoge je iznenadila, pogotovo građane Bosne i Hercegovine.


Naime, riječ je o izjavi premijera Novalića koja se odnosila na zaštitu bh. rijeka od štetnih uticaja mini hidrocentrala, a povodom nedavnih protesta koji su se odvijali ispred zgrade Vlade FBiH. 


Novalić je tom prilikom dao podršku nevladinim organizacijama te rekao da će "kao veliki zaljubljenik u prirodu uvijek podržavati projekte za njeno očuvanje" naglasivši i da smatra da su "čiste rijeke važnije od električne energije". 


Inače, Leonardo DiCaprio je veliki aktivista zaštite životne sredine, osim što redovno reciklira, vozi i ekološki hibridni automobil, a dugogodišnji je neumorni borac i za zaštitu pitke vode. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još