mirko šarović glasno i jasno

BiH cijeli region vuče unazad! Izvještaj Evropske Komisije je najgori ikad objavljen, a glavni krivci za to su...

Front08.10.20, 13:59h

BiH cijeli region vuče unazad! Izvještaj Evropske Komisije je najgori ikad objavljen, a glavni krivci za to su...
- Bosna i Hercegovina svojim reformskim nazadovanjem vuče cijeli region unazad i konačno je došlo vrijeme da se to nakon ovog izvještaja kaže glasno i upre prstom u glavne krivce

 

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izrazio je mišljenje da je Izvještaj Evropske komisije o napretku za BiH najgori ikad objavljen, izrazito negativan i prvi put saopšten na jasan i ozbiljan način - saopćeno je iz SDS-a.

 

Smatra da će zahtjevi za smjenu ili izglasavanje nepovjerenja ovog saziva Vijeća ministara BiH biti sve češći i snažniji, posebno nakon navršavanja godinu dana od njegovog formiranja. Navodi da ovo Vijeće ministara nije opravdalo očekivanja i da nema nikakve značajnije rezultate. 

 

 - Bosna i Hercegovina svojim reformskim nazadovanjem vuče cijeli region unazad i konačno je došlo vrijeme da se to nakon ovog izvještaja kaže glasno i upre prstom u glavne krivce. To je prije svega aktuelni Savjet ministara BiH, ali i parlamentarna većina koja nije pokazala neophodnu sposobnost, ambiciju, ali i znanje i volju da mijenja prioritete i zemlju povede naprijed – saopćio je danas Šarović.

 

On je kazao da je obećani paket pomoći regionu od preko tri milijarde eura, od toga BiH 250 miliona eura, važan ali je izrazio sumnju da će biti brzo dostupan i iskoristiv za Bosnu i Hercegovinu zbog dubokog neslaganja i političkih jazova, ključnih stranačkih aktera.

 

- Izbori u Crnoj Gori pokazali su da ono što je do juče izgledalo nemoguće, sada moguće. Da li se talas promjena iz Crne Gore može preliti kod nas zavisi od mnogih okolnosti, prije svega snage i organizacije onih koji predvode promjene - kazao je Šarović i dodao:

 

„Takva volja po meni postoji i u Republici Srpskoj, samo je treba probuditi jer stanje u Srpskoj, a posebno ekonomsko, nije bilo nikada gore. Zadovoljnih postojećim je vrlo malo i iz tih razloga moj odgovor je da - promjene su moguće i neophodne - poručio je Šarović u saopćenju SDS-a. 

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još