ako ste se pitali

Zašto nargila barovi rade u punom kapacitetu, a škola je online? Sanjin Musa odgovorio...

Hronika06.10.20, 18:20h

Zašto nargila barovi rade u punom kapacitetu, a škola je online? Sanjin Musa odgovorio...
''Vrlo teško je razlikovati ove dvije bolesti, ali epidemiološke karateristike su nešto u čemu se razlikuju. Što se tiče samih znakova, to je vrlo slično'', dodao je Musa

 

Sanjin Musa, šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, kazao je danas za N1 da su mjere zaštite od korona virusa i dalje veoma značajne podsjetivši stanovništvo na važnosti nošenja maske u zatvorenim prostorima.

 

Na pitanje voditelja emisije Zvonka Komšića zašto nargila barovi rade u punom kapacitetu za razliku od škola, Musa je rekao da rad u školama predstavlja epidemiološki rizik.

 

''Rad škola u punom kapacitetu predstavlja epidemiološki rizik, a isto tako i okupljanje nosi povećan rizik. Ovdje se radi o kombiniranom pristupu - ne isključivo online, razredi su sa smanjenim brojem učenika. Ova pandemija je kriza i prilika da se unaprijede mogućnosti edukacije. Ja sam 2013. bio u Sjedinjenim Američkim Državama i značajan dio nastave je bio online'', rekao je gost N1.

 

Prema njegovim riječima, teško je razlikovati sezonsku gripu od korona virusa.

 

''Vrlo teško je razlikovati ove dvije bolesti, ali epidemiološke karateristike su nešto u čemu se razlikuju. Što se tiče samih znakova, to je vrlo slično'', dodao je Musa.

 

On je govorio i o ostalim detaljima pandemije, mjerama zaštite, i opasnostima koje korona nosi.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još