izvršeni pretresi

Dvije osobe iz Sarajeva uhapšene u nastavku akcije kodnog naziva 'Lipa'

Hronika06.10.20, 15:31h

Dvije osobe iz Sarajeva uhapšene u nastavku akcije kodnog naziva 'Lipa'
Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima

 

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u nastavku realizacije operativno-taktičke akcije kodnog naziva "Lipa", započete 7. jula ove godine, lišili slobode još dvije osobe iz Sarajeva, inicijala A.H. (1979.) i T.H. (1974.) koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga". 

 

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stambenog objekta na području općine Centar - Sarajevo, koji koriste osumnjičene osobe, kojom prilikom je pronađena nepoznata materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge "amfetamin" i "cannabis sativa L", vaga za precizno vaganje, pribor za konzumiranje opojne droge, ručna bomba, okvir i određena količina municije za vatreno oružje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o  izvršenim krivičnim djelima.

 

U sklopu ove višemjesečne istrage u prethodnom periodu lišeno je slobode i zadokumentovano deset osoba protiv kojih je Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!