Ljekari danas odlučuju hoće li ga pustiti kući

Trump objavio seriju tvitova iz bolnice... CNN: Želi van, strah ga je da izgleda kao slabić

Front05.10.20, 16:31h

 Trump objavio seriju tvitova iz bolnice... CNN: Želi van, strah ga je da izgleda kao slabić
Potpuno je jasno, američki predsjednik silno želi ostaviti dojam da je dobro

Američkipredsjednik Donald Trump već je više od dva dana u vojnoj bolnici Walter Reed, gdje je hospitaliziran nakon što mu je potvrđen koronavirus i nakon što je počeo osjećati simptome bolesti.

 

Jučer je odjednom nakratko izašao iz bolnice kako bi iz SUV-a, u povorci vozila, mahao svojim pristašama koji se okupljaju ispred bolnice.

 

To je izazvalo nove oštre kritike. Najžešća je ona civilnog liječnika koji radi i u bolnici Walter Reed Jamesa Phillipsa.

 

"Svaka osoba u automobilu tokom te potpuno nepotrebne predsjedničke vožnje sada mora na 14 dana u karantenu", napisao je na Twitteru James Phillips, liječnik i profesor hitne medicine na Univerzitetu George Washington. "Mogli bi se razboljeti. Mogli bi umrijeti. Zbog političke predstave."

 

Glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere Trumpov izlazak iz bolnice opisao je kao "kratku vožnju u motoriziranoj povorci kako bi mahnuo pristašama" te je dodao da se Trump vrlo brzo vratio u bolnički apartman. Deere je istaknuo da su "poduzete prikladne mjere opreza" prije vožnje kako bi se zaštitili predsjednik i oni koji ga podupiru. "Potez je odobrio liječnički tim", dodao je.

 

No to nije spriječilo brojne kritike da je Trump zbog jeftinih političkih bodova ugrozio zdravlje drugih ljudi.

 

Senator Brian Schatz, demokrat s Havaja, dodao je da "moli za zdravlje pripadnika tajne službe koji su bili u Trumpovoj pratnji: njima je jasno da je rizik dio njihova posla, samo što ne bi trebali biti dovedeni u situaciju da moraju razmišljati da im opasnost prijeti od osobe koju štite". U drugom tvitu je napisao: "Covid parada."

 

Ranije jučer liječnici su dali nove kontradiktorne informacije o Trumpovom stanju.

 

Rekli su da mu je dvaput pao kisik, što je u suprotnosti s nekim dosadašnjim izjavama i potvrđuje da se skrivalo pravo Trumpovo stanje te da je primio prvu dozu deksametazona koji se obično daje ljudima koji imaju problema s disanjem.

 

No istovremeno su rekli da nema problema s disanjem, da mu je bolje i da bi već danas mogao biti pušten iz bolnice

 

Predstojnik Ureda Bijele kuće Mark Meadows izrazio je danas optimizam da bi predsjednik Donald Trump mogao tokom dana biti otpušten iz bolnice jer mu se zdravstveno stanje popravlja.

 

U izjavi za Fox News, Meadows je rekao da će liječnički tim procijeniti Trumpovo stanje tokom jutra. „I dalje smo optimistični da će se moći vratiti u Bijelu kuću kasnije tokom današnjeg dana”, navodi se u pisanoj izjavi.

 

Izvori su CNN-u rekli kako je Trump još u nedjelju zahtijevao da ga puste iz bolnice.

 

“Dosta mu je bolnice”, rekao je jedan od izvora za CNN. Izvor dodaje kako je Trump zabrinut kako izgleda slabo ako je u bolnici.

 

Anthony Fauci, glavni direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, rekao je danas CNN-u kako on nije bio uključen u zdravstvenu njegu predsjednika te je odbio komentirati njegovo zdravstveno stanje.

 

“Nisam bio uključen, ali ipak, ne želim razgovarati o predsjednikovom slučaju jer to nije nešto o čemu mi je zapravo dozvoljeno razgovarati. Ali osobno, nisam bio povezan s direktnom njegom predsjednika”, rekao je CNN-u. Pohvalio je liječnike koje se brinu za Trumpa rekavši kako ima optimalnu njegu.

 

“Mogu reći da su moji kolege jako dobri liječnici te da su jako kvalificirani i uvjeren sam da predsjednik dobiva optimalnu njegu”; zaključio je.

 

 Trump je u međuvremenu u pola sata objavio novih 15 tvitova, to je već 17 tvitova rano jutros po lokalnom vremenu. Sve je tvitove napisao velikim slovima.

 

 

donald-trump-tvitovi

 

"BURZE NA NAJVIŠIM RAZINAMA, GLASAJTE!", "NAJJAČA VOJSKA IKAD, GLASAJTE!", "ZAKON&RED, GLASAJTE!". "SLOBODA RELIGIJE, GLASAJTE", "NAJVEĆE REZANJE POREZA IKAD, I JOŠ JEDNO STIŽE, GLASAJTE!". "401(K), GLASAJTE!" "NAJBOLJA SKRB ZA VETERANE, 91% ODOBRAVANJA", "  "SVEMIRSKA SILA, GLASAJTE!", "OGROMNO REZANJE REGULACIJE, GLASAJTE!, "PRO LIFE! GLASAJTE!", "ZAŠTITIMO USLOVE U ZDRAVSTVU, GLASAJTE!", "BORIMO SE PROTIV KORUMPIRANIH MEDIJA KOJI ŠIRE LAŽNE VIJESTI, GLASAJTE!, "ZAŠTITIMO NAŠ DRUGI AMANDMAN, GLASAJTE!, "MIR PUTEM SNAGE (VRATIMO NAŠE VOJNIKE KUĆI) GLASAJTE!" tvitovi su koje je Trump zaredom objavio.

 

Trump je zatim objavio još jedan tvit.

 

"DANAS je ZADNJI dan za registraciju za GLASANJE u ARIZONI, FLORIDI, GEORGIJI, OHIJU I TEXASU! Kliknite dolje za više informacija i idemo #MAGA!" napisao je Trump uz link na stranicu svoje kampanje.

 

Potpuno je jasno, Trump silno želi ostaviti dojam da je dobro.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!