video/ zašto ne nosi masku

Dobio prvu dozu deksametazona... O čemu se radi? Ljekari iznijeli detalje kako liječe Donalda Trumpa od korona virusa

Front04.10.20, 19:09h

Dobio prvu dozu deksametazona... O čemu se radi? Ljekari iznijeli detalje kako liječe Donalda Trumpa od korona virusa
Dobio je novu dozu Remdesivira, nema nuspojava s bubrezima. Primjenjivat će se pet dana. Dobio je jučer i prvu dozu deksametazona, rekli su liječnici

 

 


Liječnici su ispred vojne bolnice Walter Reed javnosti priopćili nove informacije o zdravstvenom stanju Donalda Trumpa


Kazali su da mu ide bolje, ali su priznali da mu je dosad dva puta pala razina kisika, u petak na 94 posto i jučer na 93 posto. Nisu znali reći je li jučer primio kisik, prenosi Index.hr


Liječnici su rekli i da je Trump jučer dobio prvu dozu deksametazona, koji se obično daje kod problema s disanjem. 


No unatoč tome što su Trumpu dali još jedan lijek, liječnici su rekli da bi se "uskoro mogao vratiti u Bijelu kuću, možda čak i sutra".


"Kada sam prvi put bio kod Trumpa, bio je dobro. Kada sam drugi put u petak bio kod njega, imao je temperaturu. Imao je vrućicu i osjećao je umor. Razina kisika u krvi mu je pala na 94 posto. Poslije je ponovno šetao i imao je samo blage simptome, ali smo zaključili da je najbolje da bude u bolnici", rekao je Trumpov liječnik. 


"Trumpovo stanje se popravlja, ne žali se na respiratorne probleme. Nema povišenu tjelesnu temperaturu od petka ujutro, vitalni znakovi su mu stabilni", rekao je član medicinskog tima. 


Dobio je novu dozu Remdesivira, nema nuspojava s bubrezima. Primjenjivat će se pet dana. Dobio je jučer i prvu dozu deksametazona, rekli su liječnici. 


Nije znao odgovoriti je li Trump jučer dobio kisik i rekao je da mora to provjeriti.


"Razgovarali smo hoćemo li uopće početi s terapijom deksametazona, ali smo zaključili da su prednosti veće od mogućih posljedica", dodao je.


Na pitanje zašto Trump ne nosi masku, liječnik je rekao da će nositi masku kada to bude potrebno.


"Ide mu vrlo dobro, dobro odgovara na terapiju i ako sve bude u redu, brzo će se vratiti u Bijelu kuću, možda čak i sutra", rekao je liječnik.

 


Inače, tokom jučerašnjeg dana stizale su kontradiktorne informacije o zdravstvenom stanju američkog predsjednika, koji se osjećao vrlo loše i dobio je groznicu, o čemu možete čitati ovdje.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još