MIRKO ŠAROVIĆ SA KOALICIJOM 'OSTAJTE OVDJE'

Povratak Srba u Mostar: 'Naša obaveza je da učinimo sve kako bi se to i desilo, da srpsko jedinstvo traje i nakon izbora...'

Front04.10.20, 16:43h

Povratak Srba u Mostar: 'Naša obaveza je da učinimo sve kako bi se to i desilo, da srpsko jedinstvo traje i nakon izbora...'
Domaćini su Šarovića upoznali s trenutnim stanjem u gradu na Neretvi, a kazano je kako je danas tu oko četiri hiljade Srba, kao i da ih je na biračkim spiskovima mnogo više

 


Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović danas se u Mostaru sastao sa predstavnicima koalicije “Ostajte ovdje“, koju čine kadrovi SNSD-a i SDS-a, a koja će u decembru uzeti učešće na lokalnim izborima u Gradu Mostaru.


Domaćini su Šarovića upoznali s trenutnim stanjem u gradu na Neretvi, a kazano je kako je danas tu oko četiri hiljade Srba, kao i da ih je na biračkim spiskovima mnogo više.


Poručeno je i da unutar srpskog biračkog tijela vlada sloga, te da su uvjereni u dobar rezultat na lokalnim izborima za Mostar u decembru. Cilj je, poručeno je, da se osvoji određeni broj mandata u Gradskom vijeću.


- Danas sam vidio zajedništvo i na tome zahvaljujem svima. Veliki doprinos daje i Srpska pravoslavna crkva, koja kao i politički subjekti snažno podupire zajedničke interese i povratak Srba u ovaj grad. A, povratak je ustvari temelj da u budućnosti u gradskoj vlasti imamo autentične predstavnike Srba, koji bi radili na razvoju i kreiranju budućnosti Mostara - izjavio je Šarović nakon sastanka.


Konstatovao je i kako će srpsko jedinstvo u Mostaru trajati i nakon lokalnih izbora u decembru, te da će se u budućim godinama više Srba vratiti u centar Hercegovine.


- Naša obaveza je da učinimo sve kako bi se to i desilo. U Republici Srpskoj smo konkurenti sa SNSD-om, takmičimo se jer je to politika, ali smo ovdje zajedno s ciljem dobra našeg naroda i ovog grada. Današnji sastanak je pokazatelj da radimo u tom cilju, te da će Mostar i dalje biti naša česta adresa - dodao je Šarović.


Predstavnici koalicije “Ostajte ovdje“ kazali su da čvrsto vjeruju da će se u decembru slaviti osvajanje mandata u Gradskom vijeću na istom mjestu na kojem su danas razgovarali sa Šarovićem.

 

(Anadolija/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još