Video/ Zadovoljni napretkom

Doktori objavili nove informacije o Trumpu: Osjeća se vrlo dobro, nije na kisiku

Front03.10.20, 19:48h

Doktori objavili nove informacije o Trumpu: Osjeća se vrlo dobro, nije na kisiku
Prema njihovim riječima, Trump je jučer primio Remdesivir i planiraju nastaviti s tom terapijom

 

Američki predsjednik Donald Trump, kojem je u petak potvrđena zaraza koronavirusom, preseljen je u bolnicu nakon što je cijeli dan imao temperaturu.

 

Prema CNN-ovom izvoru, imao je i problema s disanjem. Trump se iz bolnice jutros javio na Twitteru. "Dobro mi je, mislim! Hvala vam svima. LJUBAV!!!" napisao je.

 

Trump je u bolnici započeo liječenje Remdesivirom, koji je prvenstveno namijenjen liječenju ebole, a pokazao se relativno efikasnim i u liječenju koronavirusa.

 

Doktor Sean Conley održao je press konferenciju u bolnici Walter Reed na kojoj je dao najnovije informacije o stanju Donalda Trumpa.

 

- Predsjednik se jutros osjeća vrlo dobro - kazao je dr. Conley.

 

- Odluka o prijevozu predsjednika u bolnicu bila je iz predostrožnosti. Mi smo jako zadovoljni napretkom predsjednika. Jučer je imao slab kašalj i bio je umoran, ali ti simptomi su sada slabiji - rečeno je na presici.

 

Doktori su kazali kako prate njegove funkcije srca i bubrega, te da je sve uredu.

 

- Predsjednik nema problema s disanjem, odlične je volje, nema potrebe za primanjem kisika. Kazao nam je da se osjeća kao da je spreman ovog trena otići kući - kazali su doktori.

 

Prema njihovim riječima, Trump je jučer primio Remdesivir i planiraju nastaviti s tom terapijom.

 

- Predsjednik nema temperaturu već 24 sata - dodali su.

 

Na upit novinara kada bi Trump mogao biti otpušten iz bolnice, doktori nisu mogli dati odgovor.

 

- Najkritičnije je oko 10 dana i sada je jako dobro, ali ne želimo još predviđati kada će biti pušten iz bolnice. Ne želim ništa nagađati, ali za sada sve pokazuje da neće morati primati kisik. Nije primao kisik niti prethodnih dana. Niti ga prima sada - kazao je dr. Conley.

 

Dodao je da je Trump imao blagi kašalj, slabu temperaturu i najvažnije, osjećao je umor, ali nikada nije imao problema s disanjem.

 

- Ima 74 godine, muškarac je i blago pretio, nema holesterol, nema problema s pritiskom... Osim toga. nije u grupi koja je kritična. Pritisak mu se nije mijenjao, rad srca nije poremećen - kazao je doktor. Na upit zašto je onda prevezen u bolnicu, doktor je rekao: "Zato što je on predsjednik SAD-a."

 

Na upit zašto Melania nije prevezena u bolnicu, rekao je da nema nikakve potrebe da bude hospitalizirana.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!