AKCIONI PLAN I STRUKA

Šta je istina, a šta ne oko budućih 'Covid mjera' u Sarajevu: Damir Marjanović raskrinkao dešavanja u Skupštini KS

Front29.09.20, 14:53h

Šta je istina, a šta ne oko budućih 'Covid mjera' u Sarajevu: Damir Marjanović raskrinkao dešavanja u Skupštini KS
"Osim kratkoga sastanka s ministrom, članovi Naučnog savjeta nisu imali priliku da sudjeluju u kreiranju bilo kakvog akcionog plana"

 

 

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo saopćeno je kako je u izradi akcionog plana Ministarstva zdravstva KS u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa učestvovao i Naučni savjet ovog ministarstva.


Bilo bi to vrlo pohvalno, da je zaista i tačno... Međutim, šta je istina, a šta ne kada je u pitanju ova informacija razložio je na svom Facebook profilu Damir Marjanović, koji je i član ovog savjeta.


- Jučer na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo saopštena je informacija da je Naučni savjet sudjelovao u izradi akcionog plana Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo vezano za buduće „Covid mjere“. U konsultacijama s drugim članovima potvrdili su da nisu imali prilike sudjelovati u izradi ovoga dokumenta.


Kao član tog tijela mogu potvrditi isto. Naime, osim kratkoga sastanka s ministrom, članovi Naučnog savjeta nisu imali priliku da sudjeluju u kreiranju bilo kakvog akcionog plana. Naša zadnja aktivnost (isključivo samoinicijativnog karaktera) rezultirala je četvrtim dokumentom koji smo predali na protokol vlade još 13. maja ove godine.


No, ako Vlada i Ministarstvo smatraju da bi kao savjet mogli dati doprinos u kreiranju ovoga dokumenta. stojimo na raspolaganju, kao i uvijek do sada! - napisao je Marjanović u svom FB postu.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još