reakcija nezavisnog bloka

RTRS otkriva identitet zaštićenog svjedoka, a Tužiteljstvo BiH planduje, nadamo se da je Tadić provela ugodan vikend...

Front27.09.20, 17:56h

RTRS otkriva identitet zaštićenog svjedoka, a Tužiteljstvo BiH planduje, nadamo se da je Tadić provela ugodan vikend...
Već je sedmica dana prošla otkako je javni televizijski servis entiteta Republika Srpska RTRS objavio ove podatke, što je zahtijevalo momentalnu reakciju nadležnog tužiteljstva

 

Nezavisni blok izražava nadu da su tužitelji Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i glavna tužiteljica Gordana Tadić proveli ugodan vikend i da će odmorni i raspoloženi sutra ili tokom sedmice poduzeti nešto po pitanju otkrivanja identiteta i lokacije zaštićenog svjedoka u predmetu  „Josipović i ostali“ koji je vođen pred Sudom BiH. 

 

Već je sedmica dana prošla otkako je javni televizijski servis entiteta Republika Srpska RTRS objavio ove podatke, što je zahtijevalo momentalnu reakciju nadležnog tužiteljstva. 

 

Sprega medija – naročito onih čija je nasljednica današnja RTRS – sa zločincima VRS nikad nije adekvatno sudski tretirana a ponašanje Tužiteljstva BiH prema očitom kršenju zakona prelazi dosadašnje ignorisanje uloge ovog zločinačkog medija u otvoreno saučesništvo u rušenju pravnog poretka ove zemlje. 

 

U tom poretku zaštita svjedoka ima ključno mjesto I zato od Tužilaštva BiH I glavne tužiteljice Gordane Tadić očekujemo da odmah I bez odlaganja pokrenu postupak protiv fizičkih I pravnih lica odgovornih za otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka M-16, koji je govorio o ulozi današnjeg premijera entiteta RS Radovana Viškovića u  genocidu u Srebrenici- navodi se u saopćenju Nezavisnog bloka. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još