napeta situacija

Plamti sukob između Jermenije i Azerbejdžana: Vanredno stanje u Nagorno-Karabahu, potpuna mobilizacija muškaraca

Hronika27.09.20, 12:27h

Plamti sukob između Jermenije i Azerbejdžana: Vanredno stanje u Nagorno-Karabahu, potpuna mobilizacija muškaraca
.Tenzije su se povećale između Jermenije i Azerbejdžana zbog sukoba za koje je Jerevan rekao ''da su azerbejdžanske snage granatirale otcijepljeni region Nagorno-Karabah''

 

Nagorno-Karabah je uveo vanredno stanje i potpunu mobilizaciju muške populacije poslije rasplamsavanja azerbejdžansko-jermenskog sukoba, rekao je predsjednik regiona Arajik Harutjunian.


Tenzije su se povećale između Jermenije i Azerbejdžana zbog sukoba za koje je Jerevan rekao ''da su azerbejdžanske snage granatirale otcijepljeni region Nagorno-Karabah''.

 

U isto vrijeme Baku je optužio jermenske snage za granatiranje azerbejdžanskih vojnih i civilnih položaja.

 

Poslije novog azerbejdžansko-jermenskog sukoba u Nagorno-Karabahu, oglasile su se Turska i Rusija uz poziv akterima na pokretanje pregovora.

 

Rusija je pozvala na okončanje sukoba i pokretanje pregovora između Azerbejdžana i Armenije. Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saopćilo je kako se situacija u Nagorno Karabahu u trenutku znatno pogoršala i kako obje strane izvode napade duž linije razgraničenja.

 

Republika Turska najoštrije je osudila ''napade koje su armenske snage jutros izvele na azerbejdžanska naselja u pojasu linije razgraničenja te je poručila da su ti napadi grubo kršenje međunarodnog prava''.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još